Predeal – vacanţe frumoase la schi

Oraşul Predeal (pe numele său german Schanzpass) se regăseşte în judeţul Braşov şi este oraşul amplasat la cea mai mare altitudine (1.030-1.110 m) din întreaga ţară. Conform istoricilor, zona intitulată astăzi Valea Prahovei a început să fie populată abia în secolul al XVII-lea odată cu construcţia Mănăstirii Sinaia. Totuşi, până în anul 1852 punctul vamal muntenesc se afla în comuna Breaza. După acest an s-a mutat la Predeal, iar de atunci şi până acum oraşul a cunoscut atât o dezvoltare economică substanţială cât şi o dezvoltare turistică extrem de prosperă.

În ziua de astăzi, Predeal nu mai este doar un mic orăşel de munte, ci o adevărată staţiune de ski aflată la standarde internaţionale. Cunoscut în mod special datorită sporturilor de iarnă, datorită infrastructurii (telescaune şi teleschiuri) staţiunea Predeal oferă posibilitatea unică în România de a schia pe 5 pârtii diferite. Iubitorii de ski pot găsi un adevărat paradis în ceea ce priveşte sporturile de iarnă pe teritoriul acestei staţiuni.

Cu toate astea, turismul în Predeal nu se rezumă numai la atât! Staţiunea a devenit atât populară cât şi recomandată bolnavilor de neuroastenie. Mai mult, această zonă poate ajuta chiar şi la revigorarea anumitor organe slăbite, la recuperarea ulterioară a suprasolicitărilor (indiferent că vorbim de cele fizice sau de cele intelectuale), dar şi la tratamentul tulburărilor endocrine sau al problemelor de creştere a copiilor. Printre principalii factori de cură se numără atât aerul curat, fără praf, fără agenţi alergici, dar totuşi extrem de bogat în ozon şi radiaţii ultraviolete cât şi atmosfera ionizată şi presiunea relativ scăzută a oxigenului.

Printre principalele obiective turistice din această zona se numara, in primul rand, Manastirea Predeal, Cimitirul Legionar de la Predeal, Vila Maresalului Antonescu, statuia poetului erou Mihai Saulescu si, de ce nu, Biserica Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Despre Mănăstirea Predeal de reţinut ar fi faptul că ctitorul acesteia a fost Ioachie Ieromonahul şi Duhovnicul. Unul dintre pomelnicele scrise cu aspect de cronică, datat încă din anul 1821, recunoaşte dată înfiinţării (20 Iunie 1774), când acest preot şi deopotrivă călugăr a obţinut terenul de la unul dintre marii boieri ai vremii, Grigore Buzoianu.

Cimitirul Legionar de la Predeal reprezintă cimitirul mănăstirii ortodoxe cu hramul Sfântului Nicolae este locul de odihnă veşnică a mai mult de 100 de legionari ucişi în lagărele din Vaslui, Bucureşti şi Miercurea Ciuc. De menţionat ar fi şi faptul că Predealul nu a fost ales drept un loc la întâmplare pentru această construcţie. Orăşelul a fost extrem de iubit şi de cinstit de către Mareşalul Antonescu dar, de asemenea, şi un simbol naţional!

Vila Mareşalului Antonescu, de asemenea, nu a fost construită nici ea, la întâmplare, în oraşul Predeal. După cum spuneam şi câteva rânduri mai sus, Mareşalul a iubit extrem de mult această zonă a ţării, mare parte din viaţă petrecând chiar în această construcţie.

În ceea ce priveşte numărul locurilor de cazare in Predeal, pe parcursul ultimilor ani, oraşul a cunoscut o adevărată creştere din punct de vedere economic. Asta a dus atât la renovarea vechilor hoteluri cât şi la apariţia unora noi! Pensiunile sunt de găsit la orice pas în această zonă a ţării, însă pe timp de iarnă sunt, în general, mai toate rezervate. Preţurile diferă de la hotel la hotel şi de la pensiune la pensiune, însă se pot găsi oferte pentru buzunarul oricui.

În cazul în care plănuiţi un sejur în această staţiune, recomandăm să vă faceţi rezervările cât mai din timp în ideea de a prinde loc de cazare acolo unde doriţi. Mai mult, prin această metodă puteţi obţine şi o serie de reduceri substanţiale ceea ce practic ar scădea costul sejurul dvs. mai mult decât semnificativ.


Predeal – vacanţe frumoase la schi publicat: 2013-01-04T21:40:51+00:00, actualizat: 2017-01-03T09:08:52+00:00 by România Blog