De ce să alegi ţigla metalică cu izolaţie

De fiecare dată când apare ceva nou în domeniul acoperişurilor rămânem uimiţi de ingeniozitatea invenţiei şi ne gândim că trebuie să fie ultima dată când vedem asemenea îmbunătăţiri pentru că efectiv altceva mai bun nu are cum să mai apară. Nu trece însă mult timp că şi aflăm cum ceva mult mai bun a şi apărut deja!

O asemenea noutate vom vedea astăzi în domeniul ţiglei şi acoperişului casei. Este vorba despre un concept nou ce aduce atât îmbunătăţirea materialelor cât şi o combinaţie tiglă-izolaţie la care nici nu ne gândeam în trecut.

Tigla metalica cu izolatie de tip panou constă în producerea la dimensiuni standard, sau chiar la dimensiunile comandate de către client, a unor panouri gata asamblate în componenţa cărora intră atât tabla sub formă de ţiglă metalică, cât şi izolaţia de sub ea. Avantajele sunt multiple, aşadar să trecem rapid la enumerarea caracteristicilor.

Tigla-metalica-cu-izolatie

Printre cele mai căutate modele remarcăm modelul ondulat (Clasic) şi modelul trapezoidal (Cascadă). Culoarea poate fi aleasă dintr-o plajă generoasă de culori şi nuanţe precum: roşu, vişiniu, albastru, verde, maro deschis, maro închis etc.

Tigla-metalica-cu-izolatie-2

Odată ce am terminat cu aspectele de design şi estetică, vom trece la dimensiuni şi la montaj. Aici veţi avea multiple surprize plăcute deoarece dimensiunile pot fi modulare sau comandate de către client, iar producătorul le poate face întocmai la mărimea cerută. Montarea se va face astfel extrem de simplu şi rapid, nefiind necesară îmbinarea mai multor module de la coamă la streaşină.

Un alt mare avantaj este structura panourilor gata asamblate, în componenţa cărora intră deja izolaţia şi ţigla metalică. Odată ce acestea au fost preasamblate veţi descoperi alte surprize plăcute, în special pe partea de montaj. Scândurile de lemn utilizate la construcţia acoperişului, folia anticondens, termoizolaţia de vată minerală şi materialele de finisare interioară, vor fi pur şi simplu eliminate, nemaifiind necesare la construcţia acoperişului! În plus, odată cu aceste materiale eliminate va dispărea şi manopera de montaj a acestora, iar finisarea interioară va fi înlocuită de tabla inferioară gata vopsită electrostatic în diverse nuanţe sau cu imitaţie de lemn, ori de plăcile inferioare din MDF.

Un asemenea acoperiş nu se va fisura, nu se va sparge şi nu va rugini, deoarece panourile de ţiglă metalică cu izolaţie au caracteristici extrem de bune inclusiv la capitolele rezistenţă şi durabilitate. Acestea se remarcă printr-o durată de viaţă îndelungată datorită oţelului de calitate şi a straturilor speciale protectoare, dar şi datorită rezistenţei mecanice mari, rezistenţei la foc şi izolaţiei termice deosebite.


De ce să alegi ţigla metalică cu izolaţie publicat: 2020-08-10T12:03:12+03:00, actualizat: 2020-08-10T13:51:39+03:00 by România Blog