Hidrosablarea, o metodă ecologică şi delicată de curăţare!

Hidrosablarea sau spălările grele reprezintă o metodă care utilizează un jet puternic de apă prin care se elimină vopseaua veche, produse chimice sau învelişuri acoperitoare de pe un anumit material. Toate aceste lucruri sunt posibile fără a deteriora suprafaţa iniţială. Procesul de hidrosablare este indicat atât pentru curăţenia internă cât şi pentru cea externă, deoarece jetul de apă poate ajunge cu uşurinţă în locuri inaccesibile sau greu accesibile.

Marele avantaj al hidrosablării este că apa folosită poate fi recuperată şi refolosită, astfel impactul asupra mediului este unul redus.

Având în vedere importanţa din ce în ce mai mare acordată aspectului ecologic, tehnologia apei la înaltă presiune (hidrosablare) este considerată o alternativă la metodele convenţionale.

Hidrosablarea poate fi aplicată în următoarele domenii:
1. Construcţii: pentru reabilitare structuri de beton şi oţel.
2. Transporturi, construcţii navale: hidrosablarea se foloseşte înainte de lucrările de vopsire ale suprafeţelor externe. Jetul de apă la presiune înaltă înlătură cu succes reziduurile de pe pereţii exteriori ai navelor (alge).
3. Reţele de conducte şi staţii de epurare: Curăţenia sistemelor de canalizare dintr-un mediu urban este esenţială, atât din punct de vedere al funcţionării cât şi din punct de vedere sanitar.
4. În industria chimică şi energetică: se foloseşte hidrosablarea pentru a curăţa schimbătoarele de căldură de depunerile interioare şi exterioare de pe fasciculele tubulare.
5. În industria alimentară, agricultură şi creşterea animalelor: aici procesul de hidrosablare se foloseşte la curăţarea sistemelor de tubulaturi interioare, a bazinelor şi rezervoarelor, a utilajelor şi camerelor frigorifice.

De ce să alegem hidrosablarea?

Timpul îşi pune amprenta pe orice fel de suprafaţă, fie ea din lemn, metal sau beton. De exemplu dacă rugina nu este îndepărtată la timp se poate deteriora grav funcţionalitatea unei piese şi o poate distruge permanent. Cu ajutorul hidrosablării se va obţine o suprafaţă ca nouă, netedă şi estetică, fără a se apela la alte metode mult mai toxice şi costisitoare.

Hidrosablare

Totodată acest tip de curăţare este unul preferat şi pentru îndepărtarea graffiti-ului şi restaurarea monumentelor. Hidrosablarea garantează îndepărtarea vopselelor de pe orice fel de suprafaţă, dar oferă în acelaşi timp şi garanţia unei suprafeţe intacte. Apa acţionează delicat şi nu distruge suprafeţele, făcând din această metodă preferata restauratorilor.

Hidrosablare 2

Hidrosablarea mai poate fi utilizată şi la o mare varietate de suprafeţe din oţel:
1. La sisteme de vopsire, care sunt erodate sau colorate.
2. Grunduri cu leziuni mecanice şi rugină.
3. Vopsele aproape intacte.
4. Sisteme de vopsire aplicate pe oţel la standard militar.
5. Sisteme multistrat cu exfoliere.
6. Vopsele aplicate pe suprafaţa sablată.



Hidrosablarea, o metodă ecologică şi delicată de curăţare! publicat: 2015-08-25T11:57:43+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog