Câinii vagabonzi – Gălăgie în cartier …
Cu toţii comentăm şi bombănim când vedem haitele de câini ce stăpânesc cartierul, piaţa, parcul copiilor, strada, ghena de gunoi, staţia de autobuz, locul de muncă, centrul oraşului, instituţiile, maidanul, etc. adică TOT. Deşi suntem majoritari şi considerăm că … nu e bine, de ani de zile ne trăim viaţa în acelaşi mod: resemnaţi.
Deşi legea prevedea: „Consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi […] servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile”, se pare că această soluţie nu a fost eficientă. După cele 14 zile câinii sterilizaţi ajungeau înapoi în stradă, adesea mult mai agresivi … şi iată ce s-a întâmplat iar şi iar şi … în continuare …
Muşcată de câini
Judecătorii europeni au decis ca statul român trebuie să plătească despăgubiri de 9000 de euro cu titlu de daune morale unei femei în vârstă de 71 de ani care a fost atacată de o haită de câini vagabonzi.
Cu alte cuvinte toată lumea de la trecători, cei ghinionişti muşcaţi şi până la judecători, condamnă şi sunt de acord cu situaţia neplăcută în care ne aflăm, însă realitatea nu poate fi schimbată nicicum!
Muşcaţi de câine
Zeci de mii de oameni muşcaţi în FIECARE AN în România şi cel puţin 5 oameni ucişi de aceşti câini, astea fiind doar cazurile mediatizate …
Câinii au voie … oamenii NU !
– să pună în pericol siguranţa şi sănătatea cetăţeanului (prin boli transmise, muşcături şi uneori chiar crime!)
– sâ-şi facă nevoile oriunde şi oricum (provocând adesea senzaţii de vomă la deplasările pe trotuare, atât adulţilor cât şi copiilor)
– să tulbure liniştea publică (lătrând în haită ziua şi noaptea, NEÎNCETAT, deranjând mii de oameni nevinovaţi)
– să facă toate aceste „greşeli” pentru care plăteşte numai statul român (adica tot noi, sub formă de despăgubiri sau tratamente medicale)
Câinii vagabonzi – Probleme, reclamaţii, soluţii
– Să iei măsuri de unul singur nu ai nicio şansă … Problema este prea „extinsă”.
– Să scrii primarului? E inutil! Este un aspect probabil neînsemnat pentru el …
– Să „cerţi” un câine vagabond că îşi face nevoile pe stradă nu are rost în timp ce oameni cu pretenţii îşi duc câinii de companie şi îi lasă să îşi facă nevoile în parcul unde se joacă zilnic copilaşii ce vin apoi plângând: – Mamiii uite cu ce m-am murdărit !?!
– Să ameninţi un câine ce era să-ţi muşte copilul e riscant că poţi deveni duşmanul multor iubitori de animale (dar mai puţin de copii) din jurul tău …
– Să reclami gălăgia? Poliţia probabil vine numai la oameni … Aşa că există soluţia geamurilor termopan închise ermetic, etanş, cu izolare fonică. Nu uitaţi: Închideţi tot! Un singur geam uitat deschis şi riscaţi să vă stricaţi somnul!
Ironia este ca vrem cu toţii !!! Dar nu are cine să facă …
Imaginea României în lume: Câinii maidanezi
BBC News – O femeie a murit în capitala României, după ce a fost sfâşiată de o haită de câini vagabonzi. Bucureştiul a devenit casa a mii de maidanezi, despre care autorităţile spun că reprezintă un pericol tot mai mare pentru populaţie.
AP – Victimă a câinilor vagabonzi în “Capitala maidanezilor”. O româncă şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacată de maidanezi în Bucureşti. Femeia a fost găsită într-o baltă de sânge în curtea unei instituţii publice din capitala României.
The Canadian Press – Bucureştiul a devenit casa a mii şi mii de maidanezi. O femeia a murit zilele trecute după ce a fost sfâşiată de o haită, iar în 2006 un turist japonez a fost ucis de un maidanez, tot în Bucureşti.
SUA – Pe pagina guvernului american, la categoria „sfaturi de călătorie”, scrie: „Câinii vagabonzi sunt un lucru comun în România şi sunt în general toleraţi. Unele statistici arată ca în fiecare oră un om este muşcat de un câine maidanez. Dacă vă întâlniţi cu animale fără stăpân cel mai bine este să vă schimbaţi traseul şi să evitaţi contactul cu ele.”
Marea Britanie – Altă pagină guvernamentală, aceeaşi poveste: „Rabia este un lucru obisnuit în România. Încercaţi să evitaţi contactul cu câinii vagabonzi. Dacă sunteţi muscaţi, prezentaţi-vă imediat la doctor.”
Franţa – Şi autorităţile din Franţa îşi avertizează cetăţenii: „Există un număr foarte mare de câini fără stapân în Bucureşti, care pot fi extrem de agresivi. În cazul în care sunteţi muşcaţi trebuie să vă prezentaţi la doctor şi să faceţi neapărat un vaccin antirabic.” Sursa: stirileprotv.ro
[ 09.11.2011 ]
Lege promovată de PDL pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi …
… În acest moment, există, poate pentru prima dată după 1990, suficientă voinţă politică la nivel parlamentar pentru a impune o soluţie legislativă care să forţeze, într-adevăr, primăriile să rezolve această problemă spinoasă.
… de situaţia actuală nu sunt vinovaţi numai cei care luptă pentru drepturile câinilor fără stăpân, ci şi politicienii. Aceştia au fugit mult timp de luarea unei decizii pe o temă atât de sensibilă. Fie pentru că au avut interese, fie pentru că s-au temut de reacţia mass media sau a restului ONG-urilor.
… cred că este nevoie să lăsăm deoparte ipocrizia, discursurile pseudo-sentimentaliste şi să oferim o rezolvare situaţiei. Sursa: elenaudrea.ro
[ 22.11.2011 ]
Camera Deputaţilor a adoptat … Legea privind câinii comunitari. Legea a fost adoptată după mai multe săptămâni de amânări.
… Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari.
În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale … Sursa: mediafax.ro
… strângerea câinilor şi păstrarea lor în adăposturi va trebui susţinută şi de ONG-urile care militează pentru drepturile acestor animale: „Să vină şi ei cu mâncare pentru animale şi să se implice. Nu este normal ca să stăm cu câinele sub picioare pe terasă. Atunci să dăm drumul şi altor animale pe stradă: urşi, găini etc„. George Scripcaru, primarul Braşovului
[ 11.01.2012 ]
Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia …
„Gestionarea câinilor fără stăpân nu este o situaţie excepţională, care să necesite măsuri în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public. Fără a o desconsidera, problema câinilor fără stăpân poate fi gestionată şi rezolvată prin măsuri eficiente de către serviciile comunitare, politici publice coerente şi alocarea unor resurse adecvate”, se arată în sesizarea deputaţilor PSD şi PNL trimisă Curţii Constituţionale. Sursa: romanialibera.ro
[ 29.03.2012 ]
Potrivit statisticilor, în oraşele din ţară sunt aproximativ 150.000 de câini comunitari. În realitate, numărul lor ar fi mult mai mare.
„În Bucureşti sunt 60.000 de câini vagabonzi, grupaţi în aproximativ 7-8.000 de haite, fiecare grupare având câte 7-8 indivizi. Sunt datele prezentate de cei de la administraţia de supraveghere a animalelor”, a declarat Călin Murg, liderul consilierilor PDL din Consiliul General al Primăriei Bucureşti.
În total, în oraşele care se confruntă cu problema câinilor comunitari sunt aproximativ 20.000 de haite, neluându-i în calcul pe cei fără stăpân din mediul rural.
„De trei ani tot aud că se rezolvă problema câinilor comunitari. Au fost tot felul de scenarii, dar nimic concret. De pe 7 februarie şi până în prezent au fost muşcaţi 1.330 de bucureşteni, iar numărul victimelor a rămas constant în fiecare an. Cu cât se promulgă mai repede această lege, cu atât mai bine„, crede prefectul Atănăsoaie.
Deputatul Vasile Gherasim crede în continuare că rezolvarea poate veni odată cu adoptarea legii câinilor comunitari, care a fost amendată de Curtea Constituţională. Judecătorii constituţionali contestă faptul că legea permite reprezentanţilor administraţiei locale să-şi aleagă ce metoda vor aplica pentru a rezolva problema câinilor comunitari.
„… Din păcate, acest proiect a fost îmbrăţişat politic şi exploatat electoral“ – Vasile Gherasim, deputat PDL, unul dintre susţinătorii legii câinilor maidanezi în formă actuală. Sursa: evz.ro
Vin alegerile, apar promisiunile de rezolvare a problemelor pe durata a X ani …
Au trecut alegerile din 2012 şi … nimic !
– Lătrat continuu ziua. Tot nu dormim noaptea de gălăgie. Şi asta de ani de zile !!!
– Rahaţi vara pe trotuare, foarte mulţi rahaţi iarna pe poteci şi pe zăpadă !
– Rişti să fii muşcat când mergi pe stradă, de fiecare dată, noaptea !
– Câinii sunt hrăniţi fără teama de amenzi în continuare !
– Imaginea României se agravează în continuare, încet şi sigur … …
[ 22.08.2013 ]
„Problema câinilor vagabonzi este arhicunoscută şi, evident, cunosc situaţia. Dacă vă mai amintiţi, în urmă cu o lună eu eram criminalul câinilor şi toate televiziunile au relatat că eu omor maidanezi, distrug şi fac nenorociri în oraş. Din păcate, această problemă nu poate fi rezolvată fără o Lege. I-am adus la cunoştinţă chiar şi primului ministru, sâmbătă, că este necesară o astfel de Lege, pentru că problema nu o reprezintă doar câinii aflaţi pe spaţiul public, ci şi cei care sunt ţinuţi în curţile oamenilor şi care se înmulţesc, puii ajungând înapoi pe străzi.” – Iulian Bădescu, Primarul Ploieştiului.
[ 02.09.2013 ]
A mai murit un copil de 4 ani !!!
Sectorul 2, Bucureşti. La TV apar ca de obicei apărătorii animalelor. Nimeni nu plânge copilul, ni se spune că trebuie să avem stăpânire de sine, să iubim animalele, să rămânem oameni, că nu se întâmpla dacă era supravegheat, că era într-o zonă cu pomi greu accesibilă, era pe domeniu public, ba era pe privat, a întărâtat câinii, bunica e de vină, câinii erau maidanezi ai nimănui, dar erau hrăniţi de o firmă, dar nu erau în grija lor, da îi apăra pe ei, dar erau câinii zonei şi mergeu de colo colo, au fost ridicaţi unii câini dar nu toţi, nu sunt locuri la adăposturi, au mai fost reclamaţii, era o zonă prioritară şi era în plan, nu are cine să plătească, nu ştim a cui e vina … Puţini s-au pus în situaţia de a le fi muşcat copilul de mâini, trunchi, cap, gât … şi să moară sfâşiat de viu ! Incredibil !
La Ploieşti când au fost otrăviţi câţiva câini au avut loc proteste! „Protestul reprezentanţilor asociaţiilor de protecţie a animalelor a avut loc în faţa Palatului Administrativ, pe parcursul a două ore. Dotaţi cu vuvuzele, pancarde, fotografii imense, dar şi cu staţie de amplificare, reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor s-au mobilizat, acesta fiind cel mai gălăgios protest de la începutul anului care a avut loc la Ploieşti”.
Acum că a murit un copil, cine protestează ???
Cine sunt vinovatii reali ? O mai zicem o dată poate se iau măsuri:
- cei care susţin de ani de zile, iresponsabil, ca locul maidanezilor este pe stradă în condiţiile în care sunt muşcate peste 150.000 persoane şi mor copii şi adulţi nevinovaţi !
- cei care şantajează pe cei ce doresc emiterea legilor şi rezolvarea problemelor !
- cei care hrănesc animalele pe lângă blocuri, parcuri şi case dar nu sunt responsabili de gălăgia, mizeria şi atacurile lor !
Aceştia trebuie să raspundă ! Prea mulţi oameni suferă din cauza lor ! În toată ţara !
[ 02.09.2013 ]
Susţineţi eutanasierea câinilor comunitari dacă nu sunt adoptaţi din adăposturi de către persoane responsabile în termen de 30 de zile de la prinderea lor!
Nu vrem să fie returnaţi în teritoriu după ce au fost sterilizaţi şi crotaliaţi pentru că reprezintă un real pericol public pentru populaţie, după cum demonstrează cazurile copiilor şi adulţilor ucişi de maidanezi, precum şi numărul în creştere al persoanelor atacate şi muşcate, costurile îngrijirilor medicale pentru victime fiind mult mai mari decât costurile eutanasierii câinilor comunitari.
Menţionăm faptul că în ţările europene civilizate problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată în mod similar propunerii noastre: adunarea lor de pe străzi, ţinerea în adăposturi pentru o perioadă limitată de timp pentru a fi revendicaţi, apoi după expirarea termenului de cazare, câinii care nu au fost revendicaţi şi nici nu au fost preluaţi de asociaţiile de protecţie a animalelor, au fost eutanasiaţi. Concomitent au fost sterilizaţi şi câinii cu stăpâni, cu excepţia anumitor rase şi cazuri speciale.
Majoritatea ţărilor civilizate din Uniunea Europeană aplică şi acum măsurile de eutanasiere a câinilor fără stăpân care nu pot fi plasaţi, în paralel cu măsurile de sterilizare a câinilor cu stăpân şi de prevenire a abandonului. De exemplu, în Marea Britanie câinii nerevendicaţi sunt eutanasiaţi după 7 zile, în Irlanda sunt eutanasiaţi după 5 zile, în Franţa pot fi eutanasiaţi după 8 zile lucrătoare, Letonia 14 zile, iar în Belgia după 15 zile, etc.
Lăsarea câinilor în stradă încalcă foarte grav drepturile fundamentale garantate de Constituţia României.
– dreptul la viață şi la integritate fizică şi psihică (art.22);
– dreptul la siguranța persoanei (art.23);
– dreptul la asigurarea igienei şi a sănătăţii publice (art.34);
– dreptul la un mediu sănătos (art.35);
– dreptul la protecţia copiilor (art. 49) – vedeţi copiii omorâţi de câini.
Aceşti câini vagabonzi au devenit un pericol public pentru toată lumea deoarece: muşcă, sfâşie, mutilează, omoară, au purici, au căpuşe, au microbi, au boli grave transmisibile la om, produc tone de dejecţii, poluează fonic, produc accidente rutiere, aleargă şi terorizează bicicliştii, aleargă după cei care merg cu rolele sau cei care vor sa facă jogging, atacă copiii mici la locurile de joacă chiar sub ochii părinţilor, atacă mămicile care îşi plimbă copiii în cărucioare, atacă oamenii în vârstă vulnerabili, atacă persoanele cu dizabilităţi care se deplasează în cărucioare cu rotile, atacă până şi pe cei nevăzători care se plimbă singuri pe străzi folosind doar un baston alb.
Foarte multe persoane merg la serviciu cu maşina personală sau cu taxi de frica haitelor de câini, chiar dacă pe jos sau cu bicicleta ar ajunge la job în câteva minute, în felul acesta mediul înconjurător devine şi mai poluat de la noxele maşinilor folosite în plus, pentru drumuri scurte!
Întreţinerea unui câine într-un adăpost al primăriilor din ţară a ajuns să coste aproximativ 600 de lei pe lună, aproape cât salariul minim pe economie şi mult mai mult decât pensia unui bătrân care a muncit peste 40 de ani! (pensia minimă în România este de 350 lei).
Odată cu explozia numărului de victime au crescut şi costurile cu tratarea persoanelor care au solicitat vaccinare antirabică şi tratament medical al plăgilor rezultate din muşcături. Plătim din banii noştri pentru sterilizare, plătim pentru tratamentul celor muşcaţi, plătim chiar şi cu vieţile unor oameni nevinovaţi.
În România nu există un proces real de adopţie al maidanezilor, în fapt adopţia până acum a fost tratată superficial şi a permis celor care au interese financiare să lase câinii pe străzi, să-i scoată din adăposturi fără formalităţi complexe (registre, microcipări, controale), lucru care a dus la creşterea numărului de câini pe stradă şi concomitent creşterea numărului de victime ale acestora.
Dacă nu vor fi eutanasiaţi după 30 de zile de stat în adăpost, numărul maidanezilor şi al victimelor acestora va creşte de la an la an, iar România va avea foarte mult de suferit prin pierderea turiştilor şi a investitorilor străini, mai exact, o bilă neagră în plus la capitolul imagine de ţară europeană membră a Uniunii Europene.
În paralel cu măsurile de eutanasiere a câinilor pentru care nu se pot găsi soluţii de plasare trebuie legiferat şi un control strict al populaţiei canine cu stăpâni prin sancţionarea cât mai severă a abandonului şi a deţinerii iresponsabile, înregistrarea tuturor câinilor cu stăpân şi aplicarea unor măsuri eficiente de control ale reproducţiei, care să elimine apariţia de noi generaţii de pui nedoriţi.
În fiecare zi 25 de bucureşteni sunt muşcaţi de câinii fără stăpân. Tratamentul nu este chiar ieftin, le poate scoate pacienţilor din buzunar între 130 şi 400 de lei. Pe străzile Capitalei hoinăresc aproximativ 64.000 de câini. Asta înseamnă un câine la aproximativ 26 de persoane.
Persoane muşcate doar în Bucureşti (Statistici Centrul Antirabic Bucureşti):
2007 – 10.500 de persoane
2008 – 11.500 de persoane
2009 – 11.800 de persoane
2010 – 12.800 de persoane
2011 – 12.500 de persoane
2012 – 16.192 de persoane
2013 – 8.610 persoane (in doar 7 luni) – Sursa: PetitieOnline.com
[ 05.09.2013 ]
De ani de zile doar în Bucureşti, zeci de mii de câini muşcă şi omoară oameni. Zeci de mii de oameni !!! În Bucureşti, şi la fel este şi în restul ţării! Putem vorbi de câte un accident izolat, ici-colo, sau că era doar vina bunicuţei pentru că nu a supravegheat copilul câteva minute ? NU !!!
Un ziarist cunoscut a văzut cadavrul frumosului copilaş de 4 ani, rupt şi scalpat, ce semăna cu o halcă de carne, şi striga la telefon îndurerat, pe post şi în direct:
– Cum? încă nu au dispărut câinii maidanezi de pe străzi ?! Nu este suficient ce s-a întâmplat acum şi se întâmplă de ani de zile ?! Ce aşteptăm, ce tot comentam, ce analizăm ??? Azi trebuie să facem ceva, AZI ! nu peste luni şi ani de zile !!!
[ 25.09.2013 ]
Curtea Constituţională decide că Legea privind câinii fără stăpân, ce permite eutanasierea în 14 zile, este constituţională.
Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă. – Augustin Zegrean.
Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 25 septembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
[ 26.05.2014 ]
Cu toate acestea, mare lucru nu s-a făcut nici până azi…
Am scris ambilor Primari, fără răspuns şi implicit fără soluţionarea problemelor …
Câinii tot latră in fiecare zi, de n ori pe zi, ziua, noaptea, ce dacă e Duminică, ne trezim tot la 05:30 pentru că trece amărâtul care adună PET-uri din ghene, sau vreo căţea, sau vreun biciclist, sau cu Pluguşorul, adică motive sunt infinite pentru a lătra!
În fiecare an când plecăm noaptea la mare, suntem atacaţi pe drum de haite de câini fioroşi care ţâşnesc adesea de sub maşinile parcate lângă trotuar, copilul se sperie, ne apărăm cu bagajele, şi asta pentru că mergem pe mijlocul drumului, în centrul cartierului, spre gară şi le călcăm teritoriul. În fiecare an, absolut la fel !!!
În faţa blocului meu erau 2 câini, de peste 8 ani! Numărul lor a crescut la 8 (opt)!
Acum câteva zile doi copii au intrat în curtea grădiniţei să se joace, câinii i-au lătrat venind spre ei ameninţător, copiii s-au speriat şi au ieşit în fugă. Copilul meu a fugit pe trotuar spre dreapta, însă cel mic a sărit disperat direct în stradă. În loc de joacă şi stat pe bancă, cei doi copii au avut o experienţă ce nu o vor uita toată viaţa! Desigur a avut loc un accident, cel mic a stat 30 minute întins pe jos, copilul meu speriat de ce s-a întâmplat şi ce putea să i se întâmple şi lui, şoferul speriat şi el, cel mic zicea „Nu-i adevărat ce mi se întâmplă, e un vis nu?”, dureri de cap şi membre, plânsete, a venit salvarea, poliţia, martori, copilului meu i s-au luat declaraţii, numere de telefon, adresa, a cerut voie să vină acasă unde mi-a cerut apă şi a rămas abătut câteva zile nemaidorind să iasă în parcuri. Cel mic şi-a lăsat joaca şi prietenii şi a plecat cu salvarea, au venit ambii părinţi, au urmat radiografii, investigaţii…
Ieri am fost la vot. Soţia a zis „Nu o luăm prin curtea şcolii pentru că vom fi atacaţi!”. Am luat-o totuşi pe acolo, curtea fiind între şcoală şi blocul nostru, însă treptat, unul câte unul, câinii au început să ne latre şi să vină spre noi. Aşa am grăbit pasul spre secţia de votare, unde am votat … pentru un viitor mai bun.
PS: Câinii există în continuare şi la Giurgiu şi în Ploieşti şi în Bucureşti şi în Constanţa şi în Eforie …
[ 24.06.2014 ]
Vier Pfoten a cerut Curţii de Apel Bucureşti suspendarea mai multor prevederi, pe care le consideră nelegale, din HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, urmând să ceară şi anularea unor prevederi din hotărâre sau a actului normativ…
Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, la cererea Vier Pfoten…
„Acum, când am dat în adopţie o mulţime de câini şi lumea începe să devină din ce în ce mai responsabilă, noi dorim să avem iar câini pe stradă, cu muşcături şi cu probleme. Nu este o joacă. Muşcăturile au scăzut în proporţie cu 75 la sută faţă de anul trecut, dar probabil că există unii – şi nu probabil, ci sigur că există – care trăind din acest conflict, doresc reîntoarcerea la o perioadă mai puţin civilizată în ceea ce priveşte problema câinilor”, a spus Sorin Oprescu.
„Este o luptă dusă de-a surda, pe care nu pot să o înţeleg absolut deloc. După opt luni de zile de intrat într-un echilibru, după reducerea muşcăturilor, după faptul că se vede pe stradă că nu mai sunt câini – apropo de acest lucru, în centru aproape că nu mai sunt deloc, în periferie încă mai aveam de strâns -, vine această hotărâre care, după părerea mea, e părerea mea, este aberantă. Dorim să ne întoarcem iar la stadiul de la care am plecat, cu accidente majore? Eu cred că Guvernul va face contestaţia, pentru că în felul acesta nu vom rezolva nimic„, a mai spus Oprescu. – Sursa: realitatea.net
[ 09.07.2014 ]
Sorin Oprescu – A făcut, face şi vrea să facă în continuare. Bravo! Un exemplu pentru alţi primari.
„Am convocat astăzi o şedinţă de lucru … În urma întâlnirii, s-au stabilit măsurile urgente care se impun pentru că programul privind gestionarea câinilor fără stăpân în Municipiul Bucureşti să continue, în bune condiţii. De comun acord, cei prezenţi au concluzionat că, deşi normele metodologice sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme.
…
Trebuie să se asigure ordinea şi liniştea publică, astfel încât echipele de prinzători să-şi poată face datoria, fără teama de a fi agresate de aşa-zişii iubitori de animale. Democraţia nu înseamnă dezordine publică.
…
Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a propus ca toate acţiunile să fie înregistrate. Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale, iar organele de anchetă să-şi facă datoria în ritm rapid. Trebuie reacţionat astfel încât oamenii să fie protejaţi.
…
Poliţia Capitalei are în vedere, în continuare, menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, asigurând intervenţia promptă, în vederea prevenirii oricăror stări conflictuale în Municipiul Bucureşti.
Oficialii Poliţiei Capitalei împreună cu Jandarmeria, Poliţia Locală şi ASPA au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp.” – Sursa: Sorin Oprescu