După bucuria supremă ce constă în naşterea unui copil, perioada cea mai frumoasă a întregii familii este copilăria acestuia.
După naştere, creşterea unui copil presupune o experienţă de viaţă nouă, presărată cu încercări uneori plăcute şi amuzante, alteori de-a dreptul dificile, părinţii având de rezolvat aspecte precum: camera copilului, pătuţul, căruciorul, jucăriile, hrana, igiena, medicaţia etc.
Căruciorul pentru copil
Subiectul tratat astăzi este alegerea unui cărucior pentru copil, o sarcină deloc uşoară ce trebuie rezolvată în timp util de către părinţi. Nu vă gândiţi că „merge şi fără”! Calitatea copilăriei nu trebuie afectată nicicum şi susţin că în acest domeniu nu se admite politica de austeritate, lipsa unui cărucior putând fi regretată toată viaţa.
Copilul are dreptul la plimbări în aer liber, atât pe timp cald cât şi rece, plimbarea în cărucior fiind net superioară plimbării în braţe, asigurând atât confortul copilului cât şi pe cel al părinţilor.
Alegerea unui cărucior pentru copil – Recomandări
Pentru a alege în cunoştinţă de cauză ceea ce vi se potriveşte cel mai bine, până să ajungeţi în magazinele ce comercializează cărucioare pentru copii, trebuie să analizaţi din timp unele aspecte şi să ţineţi cont de recomandările noastre:
– achiziţionaţi un cărucior solid, vizând în primul rând siguranţa copilului în timpul transportului;
– asiguraţi copilului spaţiul ideal, confortul său fiind al doilea obiectiv;
– căruciorul trebuie să fie stabil atât gol cât şi încărcat, agăţarea temporară a bagajelor nu trebuie să-l răstoarne;
– centura de siguranţă şi un mecanism de deschidere greu accesibil copilului, sporesc siguranţa acestuia;
– verificaţi mecanismele şi componentele căruciorului pentru a nu fi periculoase înţepării sau rănirii mânuţelor copilului;
– sistemul de blocare a roţilor trebuie să fie ferm şi eficient pentru situaţii de pantă;
– sistemul de pliere nu trebuie să poată fi acţionat accidental în timpul utilizării;
– mânerele reversibile aduc un plus de confort şi calitate plimbării, atât copilului cât şi părintelui;
– roţile din cauciuc sau silicon sunt silenţioase şi amortizează şocurile;
– cu cât rotile sunt mai mari cu atât denivelările sunt atenuate mai mult, utile dacă locuiţi sau vă plimbaţi în zone cu teren mai accidentat;
– suspensiile pe roţi constituie un mare plus;
– bara de protecţie faţă, poate evita micile accidente;
– apărătoarea de soare sau ploaie sporeşte confortul şi protecţia copilului;
– până la 6 luni se recomandă landoul orizontal pentru menţinerea coloanei drepte, iar după 6 luni căruciorul cu spătar înclinat pentru sprijinirea spatelui în unghiul dorit.
Ţineţi cont de toate aceste sfaturi şi nu veţi avea surprize neplăcute la cumpărarea căruciorului pentru copilul dumneavoastră.