Vitraliile decorative, un plus de artă şi culoare

Vitralii – Artă şi culoare

Aţi admirat probabil în excursii diverse vitralii colorate ce ornau ferestrele vechilor biserici. Bisericile au fost primele care în trecut au apelat la montarea vitraliilor formate din multe bucăţele de sticlă colorată lipite între ele cu o tehnică specială.

Pe lângă arta uimitoare la prima vedere, efectul era amplificat de trecerea luminii cu efect de aprindere a ansamblului în culori vii. În ziua de azi vitraliul este din ce în ce mai prezent şi este apreciat ca o artă nemuritoare, arta sticlei.

Vitraliile decorative

Vitraliile sunt întâlnite astăzi atât ca decoraţiuni în clădirile bisericilor, în clădirile publice sau rezidenţiale, cât şi în case şi vile pentru decorarea ferestrelor şi uşilor, pereţilor, nişelor şi tavanelor, balustradelor de scări, pieselor de mobilier, ecranelor de şemineu, copertinelor de soare etc.

Vitraliile decorative de azi păstrează frumuseţea unică de altădată şi aduc idei, elemente şi stiluri noi precum simetrie şi asimetrie, elemente geometrice, elemente naturale, clasice sau abstracte etc. Jocul subtil de culori este dus la extrem iar tehnicile de azi permit punerea în practică aproape a oricărei fantezii.

Vitralii-decorative-1

Decoraţi-vă şi dumneavoastră casa cu vitralii unice şi inimitabile, acestea putându-şi găsi foarte bine locul în orice colţ al casei precum bucătărie, living, baie, dormitor, birou, verandă etc.

Opera de artă unică vă va umple casa de culoare şi va da o notă de elegantă încăperilor sale. Veţi fi posesorul unei lucrări de artă compusă din sticla colorată inventată cu peste 5000 de ani în urmă, asamblată după o tehnică veche ce datează încă din secolul al VI-lea, dar realizată astăzi cu o tehnologie mult îmbunătăţită.

Vitralii-decorative-2

Vitraliile decorative se obţin azi din bucăţi de sticlă colorată de diverse forme, al căror contur este înfăşurat cu folie de cupru şi care sunt lipite apoi între ele pe acest contur cu un fir subţire de plumb. Tehnica se numeşte Tiffany iar vitraliile realizate astfel atrag şi cuceresc definitiv privitorii prin graţie şi printr-un rafinament aparte.Vitraliile decorative, un plus de artă şi culoare publicat: 2018-04-09T11:59:46+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog