Capcane de evitat când pregăteşti o nuntă

Organizarea nunţii nu este atât de simplă precum pare. Aceasta necesită timp şi coordonare aparte pentru că nunta este un moment unic în viaţă. Însă, deoarece pregătirile pot pune o presiune ridicată asupra mirilor implicaţi în organizarea nunţii, se poate ajunge la “comiterea” anumitor greşeli specifice. Iată care sunt cele mai importante greşeli ce trebuie evitate din timp atunci când vă organizaţi singuri nunta:

Depăşirea bugetului

Foarte multe persoane au tendinţa de a depăşi bugetul atunci când îşi organizează nunta. De regulă, când se organizează acest eveniment mirii spun apăsat că este un eveniment unic, însă în niciun caz nu trebuie să lăsaţi lucrurile să vă scape de sub control. Altfel, la un moment dat, veţi sesiza că vă dispar economiile şi că intraţi într-un posibil impas. Atunci când faceţi nunta, trebuie să economisiţi cât mai mult, cu toate că vi se pare uneori chiar imposibil. Puteţi găsi versiuni mai puţin costisitoate ale unor lucruri frumoase, fără să fiţi nevoiţi să cheltuiţi sume exorbitante inutil.

Alegerea restaurantului fără a cunoaşte lista invitaţilor

O altă greşeală pe care mirii o fac este să caute un restaurant pentru nunta şi să pună la punct diverse detalii, înainte de a stabili lista invitaţilor. Astfel, înainte de a vă gândi la aranjamente florale, flori, locaţie etc. trebuie să vă gândiţi care este componenţa listei cu invitaţi. Abia după ce cunoaşteţi numărul de persoane puteţi alege şi restaurantul. Cele mai multe aspecte depind chiar de lista cu invitaţi, începând de la serviciile firmei de catering şi până la organizarea locurilor în care vor sta.

Locaţie Restaurant

Ţinuta prea asemănătoare

Femeile, în general, au o mare problemă atunci când se gândesc la ţinuta lor, din teama de a nu se asemăna prea tare cu cea a invitatelor. Este bine aşadar să vă orientaţi cu seriozitate la o ţinută cât mai diferită posibil, pentru a preveni situaţia ca cineva să poarte o ţinută mult prea asemănătoare. Evitaţi astfel o posibilă „tragedie” şi stres nedorit. Pentru un surplus de siguranţă adăugaţi şi câteva detalii absolut unice, precum bijuterii, o broşă, o broderie aparte etc., totul pentru a străluci la propriu la nunta pregătită.

Copleşirea emoţională

Foarte multe persoane se lăsă compleşite de emoţiile create de organizarea evenimentului şi nu este deloc bine. Dacă simţiţi că organizarea vă copleşeşte pur şi simplu, apelaţi la ajutorul profesioniştilor. Dacă totuşi bugetul nu vă permite să faceţi asta, puteţi cere ajutorul persoanelor apropiate, pentru că în echipă totul va fi mult mai uşor. Astfel, profesioniştii sau chiar rudele şi prietenii se vor ocupa de toate, de la meniul cu mancare pentru nuntă, până la aranjamentele florale.

Omiterea timpului necesar sedinţelor foto

Nu în ultimul rând, mirii au tendinţa de a omite timpul necesar pentru şedinţele foto de studio şi cele de grup în diverse locuri. Pentru a evita aceste greşeli trebuie să discutaţi cu fotograful, la serviciile căruia apelaţi, pentru a stabili toate detaliile din timp. Astfel, el se va ocupa de fotografiile din timpul momentelor importante, iar pentru fotografiile de grup programate corect, veţi pierde mai puţin timp, veţi evita întârzierile şi decalajele, iar dumneavoastră veţi apărea cu adevărat veseli şi frumoşi în fotografii.


Capcane de evitat când pregăteşti o nuntă publicat: 2017-11-16T17:26:35+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog