Unde mi-aş petrece eternitatea în Univers © (SF)

SF: Unde mi-aş petrece eternitatea în Univers ©

…Pământul a fost doar o staţie, un vis, o secundă, dar se va termina curând, aşadar a venit vremea să îmi găsesc un alt loc potrivit în Univers.

Ca particulă eternă, ce nu este afectată de nimic gen temperatură, presiune, gravitaţie etc., pot alege să exist oriunde. Cunosc deja tot Universul, însă îmi vine greu să mă hotărăsc pe unde să-mi petrec în continuare eternitatea…

Eh, o să călătoresc cu o cometă, înainte la infinit, pe lângă tot ce există în Univers. E bine că nu o să fie monoton, adică mereu voi vedea şi revedea cum sunt şi cum vor evolua toate componentele Universului.

Dar, dacă trec pe lângă o stea fierbinte şi se topeşte complet cometa? Aş putea rămâne fără propulsie, izolat aiurea pe undeva, prin mijlocul a nimic…

Că dacă nu se topeşte, cometa mă va duce în final pe la marginea Universului, la un loc liniştit, fără agitaţie. Da, e bine, linişteeee.

Dar, linişte o eternitate? Păi la marginea universului e numai praf! nu se întâmplă nimic niciodată, voi fi acolo extrem de plictisit!

Cred că într-o stea mi-ar plăcea, daaa! Acolo este lumină şi căldură, totul este în mişcare, fierbe, emite, radiază, este agitaţie. Va fi palpitant!

Dar, ca şi Pământul, steaua se termină şi ea. Se va stinge, va imploda, exploda şi va trebui să plec şi de acolo.

Aşadar cel mai bine aş merge într-o gaură neagră! Acolo se adună de toate de prin Univers, sunt atrase planete, sori, creşte mereu şi va exista mult timp!

Dar, dacă sunt toate atrase şi presate acolo, nu va fi cam înghesuială? Şi dacă nu voi mai putea ieşi de acolo cum nici măcar lumina nu mai poate ieşi?

Unde mi-aş petrece eternitatea în Univers © (SF)

Cel mai bine o să mă stabilesc într-o galaxie. Este cel mai frumos spaţiu din Univers. Parcă este ca pe Pământ, ai vecini, se pot întâmpla multe, mai vezi ceva prin preajmă, te mai duci pe aproape de colo colo, este în mod clar cel mai frumos loc găsit prin Univers!

Constat că, deşi exist de nici nu ştiu de când şi voi mai exista o eternitate, am început să gândesc cam pământeşte aşa şi un loc ca Pământul nu am mai găsit, nici măcar asemănător…

Dar nu mă las! O să mai caut prin Universul ăsta mare, că timp am destul…


Unde mi-aş petrece eternitatea în Univers © (SF) publicat: 2022-11-25T14:23:28+03:00, actualizat: 2022-12-01T09:43:05+03:00 by România Blog