Un program de facturare ne poate ajuta să încasăm facturile la timp

Un flux de numerar sănătos este vital pentru supraviețuirea unei afaceri, mai ales dacă vorbim despre un IMM. Din păcate, profitabilitatea firmei nu este o garanție că aceasta nu va avea probleme, facturile neîncasate la timp fiind frecvente în sectorul afacerilor mici și mijlocii.

Un factor esențial care influențează plata facturilor la timp este chiar modul în care sunt emise și expediate acestea către client. Din punct de vedere statistic, facturile emise cu ajutorul unui program de facturare au șanse semnificativ mai mari de a fi plătite la timp comparativ cu facturile tipizate.

Cum ne poate ajuta un program de facturare să încasăm facturile la timp?

Emiterea și expediere rapidă a documentelor de plată

O factură care nu este emisă la timp sau ajunge târziu la client cel mai probabil nu va fi achitată la timp. Cu ajutorul unui soft de facturare bun, poți emite și trimite documente de plată în 30 de secunde. Mai mult, folosind un program de facturare online poți factura de oriunde, oricând cu ajutorul aplicațiilor pentru mobil. Astfel factura poate fi emisă chiar de la sediul clientului și achitată pe loc.

Evidența încasărilor la un click distanță

Un prim pas în a reduce numărul plăților întârziate este păstrarea unei evidențe clare cu privire la încasările din ziua respectivă și a facturilor care au depășit sau sunt pe cale să depășească termenul de scadență, fără ca plata să fi fost efectuată. Dacă în cazul facturilor și chitanțelor tipizate această sarcină este incredibil de costisitoare din punct de vedere al timpului pierdut și al efortului depus, un program de facturare îți oferă astfel de rapoarte zilnic. Mai mult, știi în permanență de ce numerar dispui și cât ai de încasat în perioada următoare.

Program-facturare-0

Facturi direct în inbox-ul clientului

Multe facturi tipizate sfârșesc rătăcite pe fundul vreunui sertar sau nu ajung niciodată la client din cauza serviciilor poștale, devenind din cauza asta neîncasate. Un soft de facturare iți dă posibilitatea să trimiți documentul de plată direct clientului pe email, cu un singur click. Astfel acesta le va avea mereu în vedere.

Notificări de plată

În multe cazuri, motivele pentru care o plată nu se face la timp nu țin de rea-voință ci de faptul că, pur și simplu, clientul a uitat de ea. Un soft de facturare de calitate îți dă posibilitatea să setezi notificări pentru a le reaminti acestora că perioada de scadență se apropie sau pentru a-i avertiza că aceasta a fost depășită. Mai mult, ai opțiunea de a seta facturi recurente, care vor fi emise și transmise clientului in mod automat, conform setarilor introduse: data de facturare, frecvența și durata contractului.

Program-facturare-1

Odată luată decizia trecerii la un program de facturare, selecția celui mai potrivit soft este următorul pas foarte important. Aspecte de luat în calcul sunt experiența și poziția pe piață a producătorului dar și calitatea suportului tehnic asigurat. O soluție de facturare online ce îndeplinește toate aceste criterii este Smart Bill, programul de facturare lider de piață în România.Un program de facturare ne poate ajuta să încasăm facturile la timp publicat: 2015-05-05T16:35:18+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog