Toate informaţiile despre implantul dentar

Implanturile dentare au menirea de a îmbunătăţi radical întreaga calitate a vieţii pacientului deoarece ele nu doar că refac funcţiile danturii, ci reproduc estetica dinţilor naturali. Indiferent dacă trebuie să înlocuiţi unul sau mai mulţi dinţi, că aveţi fundaţia necesară implanturilor sau aveţi osul atrofiat şi necesită adiţii şi regenerare, clinici de renume precum Cris-smile vă stau la dispoziţie cu tot felul de servicii.

Dacă vă aflaţi printre persoanele care au probleme cu dantura şi aveţi nevoie de înlocuirea unuia sau a mai multor dinţi, vă vom oferi câteva sfaturi şi informaţii despre implantul dentar, pe înţelesul tuturor. Iată  ce ar trebui să ştiţi despre această tehnică modernă de înlocuire a dinţilor.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesă din titan care are forma unui şurub şi care ţine rolul rădăcinii artificiale. Practic, el se pune în osul maxilar, unde dinţii naturali lipsesc, iar reconstrucţia lor constă într-o parte intraosoasă şi una supraosoasă denumită bont proteic. Deasupra bontului se pune coroana, puntea sau proteza. Atenţie! Dacă metoda clasică cu lucrare tradiţională prin punte presupune şlefuirea dinţilor sănătoşi, în cazul implantului dentar nu este vorba despre acelaşi lucru. Mai mult, dinţii din jurul lucrării rămân intacţi deoarece nu este nevoie de şlefuirea lor.

Efectele dinţilor lipsă

Atunci când dinţii sunt lipsă, masticaţia este destul de dificilă iar estetica are mult de suferit. Mai mult decât atât, osul maxilar se resoarbe, adică se topeşte, iar implantul devine mult mai riscant sau imposibil de instalat uneori, astfel încât este nevoie de refacerea volumului osos pentru ca implantul să se poată ancora ferm. Din punct de vedere estetic, în momentul pierderii dinţilor, buzele capăta un aspect înfundat şi subţiat, apar numeroase riduri în jurul gurii şi sub nas, deci faţa capătă un aspect de îmbătrânire prematură.

Durata de viaţă a unui implant

De regulă, un implant dentar are o durată de viaţă de peste 25-30 de ani, excepţie fac cazurile în care în trecut pacientul a suferit de parodontoză şi au fost afectate oasele maxilarului din jurul rădăcinilor dinţilor naturali.

Implant dentar

Cât de mult doare?

Probabil că mulţi dintre voi vă întrebaţi cât de tare doare aplicarea unui implant dentar. Ei bine, cei mai mulţi dintre pacienţii Clinicii Stomatologice Cris Smile spun că această intervenţie chirurgicală creează mai puţine probleme decât extracţia unui molar de minte. Dacă personalul medical personalizat are experienţă în domeniu şi dacă se folosesc anestezice de ultimă generaţie, durerea şi disconfortul vor fi noţiuni străine.

Cât durează un implant?

Durata implantului durează în funcţie de tipul acestuia, de localizarea sa, de tipul de lucrare, iar perioada totală este cuprinsă între 3 şi 6 luni. În cazul în care este necesar un transplant de os, perioada de vindecare este mai îndelungată.Toate informaţiile despre implantul dentar publicat: 2018-03-22T22:56:18+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog