Stai în chirie? Cum găseşti locul perfect?

Pentru noi românii nu este chiar atât de plăcut să stai în chirie. Simţul proprietăţii este atât de mare încât chiria pare a fi destinată oamenilor cu adevărat săraci. Occidentul este însă de altă părere, majoritatea oamenilor plătind chirie în loc să-şi achiziţioneze propriile case. Este un lucru firesc care pare să prindă şi la noi din ce în ce mai mult. De ce să plăteşti sute de mii de euro pentru un apartament şi să te înglodezi în datorii întreaga viaţă, când poţi să stai exact acolo unde vrei, în funcţie de bugetul pe care îl ai la momentul respectiv? Până la urmă cheltuiala este aceeaşi, sau chiar mai mică în cazul chiriei. Dacă eşti una dintre persoanele care preferă chiria în locul proprietăţii, trebuie să cunoşti câteva reguli, pentru a găsi apartamentul sau casa perfectă.

Regula numărul 1: Analizează proprietarul

Atunci când găseşti un anunt imobiliar gratuit care îţi face cu ochiul, ai tendinţa de a nu mai ţine cont şi de alte detalii. Cu toate astea, proprietarul este cel mai important element al unui apartament închiriat. Este bine să ai un proprietar înţelegător, care să nu facă vizite neanunţate şi care să cunoască întregul concept de închiriere.

Inchiriere-imobil

Dacă eşti chiriaş nu trebuie să îţi faci probleme în ceea ce priveşte instalaţiile, plăţile pentru reparaţiile blocului sau diversele plăţi de întreţinere. Toate acestea sunt destinate proprietarului, aşadar, trebuie să înţeleagă asta.

Regula numărul 2: Nu te opri la prima ofertă care îţi place

Există foarte multe apartamente pe care le poţi închiria. Evită să te opreşti la prima ofertă de pe anunturi imobiliare care ţi s-a părut ok. Fă-ţi o listă cu cel puţin 10 proprietăţi şi vizitează-le. Acordă-ţi puţin timp pentru o astfel de căutare, deoarece apartamentul în care vei sta îţi va folosi pentru mai mult timp. Chiar dacă nu îl cumperi, acesta va deveni casa ta, iar casa trebuie să fie perfectă.

Regula numărul 3: Ţine cont de locul unde se află apartamentul

Împrejurimile sunt şi ele foarte importante. Este bine să închiriezi un spaţiu care se află cât mai aproape de cele mai importante utilităţi. Spitalul, farmacia, grădiniţa, şcoala şi locul tău de muncă, toate trebuie să fie cât mai aproape, deoarece în diverse momente din viaţă sunt sau îţi vor fi necesare. Este adevărat că nu te reţine nimic într-un loc şi acesta este avantajul major al chiriei, însă până la urmă contează foarte mult să stai cât mai mult timp în acelaşi loc, nu să te muţi o dată la câteva luni.Stai în chirie? Cum găseşti locul perfect? publicat: 2015-12-09T13:12:21+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog