Spălarea covorului şi a mochetei la curăţătorie

Când ai de curăţat un covor trebuie să ţii cont de faptul că procesul de curăţare a acestuia nu este la fel de simplu precum spălarea hainelor sau a încălţămintei. Pentru rezultate foarte bune este indicat să apelezi la serviiciile unei curăţătorii de covoare, astfel covorul sau covoarele tale vor fi curăţate de profesionişti. Iată care sunt procesele prin care trebuie să treacă un covor într-o curăţătorie de covoare:

Pentru început trebuie îndepărtat praful. Apoi, trebuie verificat pentru a se descoperi eventualele pete. Dacă este pătat, trebuie făcută o analiză a petelor respective pentru a se determina metoda optimă de curăţare. Ideal ar fi ca soluţiile de curăţare să fie ecologice.

În continuare, trecem la spălarea propriu-zisă. Pentru a proteja factorul delicat din fibrele covorului şi pentru a readuce la viaţă culorile este indicat ca spălarea acestuia să se efectueze fără a se folosi substanţe de curăţare chimice. Există o gamă largă de detergenţi biodegradabili, aceştia fiind alegerea optimă pentru acest proces. Folosind produse biodegradabile veţi opta pentru sănătate şi prospeţime.

O curăţătorie de covoare profesională va curăţa întotdeauna petele prin metode ecologice, metode bazate pe apă, folosind negreşit aparate de curăţare performante, de ultimă generaţie. Pentru a vedea ce metodă este folosită este bine să se consulte site-ul firmei unde sunt descrise în detaliu etapele care vor fi parcurse de spălătoria respectivă. Pentru o căutare online este necesar să scriem şi oraşul de unde suntem. Spre exemplu, în urma căutării spalatorie covoare Cluj vom afla din site-urile găsite local detalii referitoare la preţul pe metru pătrat, procedura de spălare, timpul de livrare etc.

După ce procesul de curăţare a fost efectuat, urmează clătirea covorului şi introducerea lui între periile rotative cu scopul de a îndepărta mizeria rămasă, părul lăsat de animalele de companie etc.

În continuare, covoarele sunt introduse în maşina de spălat, apoi sunt clătite foarte bine şi în final sunt stoarse şi uscate. În ceea ce priveşte curăţarea mochetelor nu este nimic diferit. Mocheta trece exact prin acelaşi proces de curăţare prin care trece un covor, de la înlăturarea prafului până la uscare.

Experţii în curăţarea covoarelor folosesc doar aparatură de top. Cu ajutorul acesteia, covoarele clienţilor lor sunt tratate şi curăţate foarte bine, indiferent de sensibilitatea ţesăturilor sau a materialelor şi fără a fi degradate.

Caută şi alege cea mai bună spălătorie de covoare pentru a obţine rezultatele dorite. Covoarele ce trec prin procesul de tratare şi curăţare într-o unitate specializată, trebuie să aibă un miros proaspăt şi plăcut, să ofere o senzaţie plăcută în momentul atingerii şi în ceea ce priveşte culorile, acestea trebuie să fie revitalizate.

Dacă ai covoare murdare şi pătate care necesită o spălare imediată, apelează la o spălătorie de covoare performantă cu personal profesionist şi astfel vei avea o experienţă plăcută în tot acest proces. Nu apela la servicii de curăţare foarte ieftine deoarece rişti să îţi primeşti înapoi covoarele deteriorate sau chiar distruse.

Există şi numeroase firme de curatenie Cluj, care se axează şi pe această ramură, la preţuri similare. Acestea însă oferă servicii mai vaste de la curăţenia în apartamente până la alpinism utilitar, curăţenie birouri sau curăţenie de întreţinere. Se poate opta şi pentru un abonament lunar, astfel pe tot parcursul lunii curăţenia va fi întreţinută, iar o dată pe săptămână se va face curăţenie generală. Piaţa este în continuă ascensiune, aşadar veţi găsi oferte variate.

În final, reţineţi faptul că spălătoriile de covoare cele mai indicate sunt acelea care spălă şi curăţă covoarele clienţilor folosind doar detergenţi biodegradabili şi apă. În acest mod nici natura nu va suferi, datorită reziduurilor şi substanţelor nocive produse în cazul unei curăţări pe bază de chimicale, şi nici clienţii nu vor avea de suferit în urma contactului cu diversele substanţe care pot rămâne în covor după curăţare.


Spălarea covorului şi a mochetei la curăţătorie publicat: 2014-09-08T12:23:41+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog