Sfaturi pentru cumpărarea unei maşini second hand

Cumpărarea unei maşini second hand poate părea o afacere foarte simplă însă lucrurile nu stau deloc aşa. Cei versaţi în domeniu cunosc foarte bine secretele dar şi capcanele însă cei începători, adică majoritatea celor care fac pentru prima dată o cumpărare de acest gen, trebuie să ţină cont de sfaturile următoare:

Porniţi căutările maşinii second hand potrivite având la bază un buget cât mai apropiat de realitate şi posibilităţi. Studiaţi înainte limitele financiare maxime de care dispuneţi pentru cumpărare şi luaţi în calcul şi cheltuielile aferente cumpărării precum taxa auto 2014, asigurările, impozitul anual etc.

Înainte de a vă opri definitiv la un model ales, căutaţi informaţii pe site-uri şi comentarii despre aceasta pe forumuri pentru a afla din timp ce probleme (şi cât de grave) au fost depistate de alţi deţinători. În funcţie de informaţiile acumulate … acum este momentul de a va reorienta la ceva mai bun !

Maşini second hand

Odată decişi asupra unui model, veţi intra în contact pe rând cu potenţialii vânzători. Interesaţi-vă din timp de preţul pieţei şi depistaţi imediat dacă preţul cerut este mult prea mare sau dubios de mic. În ambele cazuri poate este bine să vă continuaţi căutările pentru a vă feri de ţepe financiare sau defecte majore ascunse.

Vânzarea-cumpărarea unei maşini trebuie să se facă cu onestitate. În cazul în care, încă de la început apar probleme de genul actelor uitate, sau confuzii cu privire la mai multe maşini aflate la vânzare, poate e mai bine să evitaţi acel vânzător …

Dacă totul a decurs bine până aici, următorul pas este verificarea cât mai amănunţită a maşinii second hand ce doriţi să o cumpăraţi. Cel mai calificat ajutor poate veni din partea unui însoţitor de meserie, priceput în mecanică şi poate chiar în vânzări de acest gen, care va şti să asculte maşina în probele pe viu şi să verifice dacă maşina a suferit accidente, reparaţii şi revopsiri.

Pentru cea mai bună garanţie puteţi apela la un service autorizat, al mărcii respective, pentru o diagnoză completă şi informare reală cu privire la viitoarele reparaţii necesare sau posibile. Pe lângă cartea de service şi facturile cu operaţiile de întreţinere, la service se poate afla istoricul maşinii, veridicitatea kilometrajului, reviziile făcute în reţeaua mărcii maşinii respective etc. Şi dacă se poate să vă încadraţi la un preţ bun, puteţi opta pentru o maşină second hand aflată încă în garanţie, pentru a fi scutit de posibile reparaţii costisitoare încă o bună perioadă de timp.


Sfaturi pentru cumpărarea unei maşini second hand publicat: 2014-04-17T22:00:20+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog