Secrete valoroase pentru un schimb valutar ideal

Sfaturile următoare sunt direct proporţionale ca importanţă cu suma valutei deţinute de fiecare persoană care doreşte un schimb valutar. Astfel, pentru sume mici diferenţele nu vor fi foarte vizibile însă pentru sume ceva mai mari diferenţele devin din ce în ce mai importante, iar o informare şi o procedură de schimb valutar corectă îţi pot aduce substanţial bani în plus.

Chiar şi pentru sume mici efortul merită pentru că puteţi scoate în acest mod contravaloarea unor diverse cheltuieli precum cele de transport, sau o cinste, sau un cadou… Este arta de a înţelege mecanismele pieţei şi, de ce nu, de a face chiar un ban în plus. Tot ce se cere este puţină informare şi atenţie cu privire la unele secrete pe care le enumerăm în continuare.

Cursul valutar afişat de Banca Naţională a României (BNR) diferă de cursul valutar practicat de bănci sau de casele de schimb valutar. Aşadar, atunci când vreţi să faceţi un schimb valutar (cumpărare sau vânzare) urmăriţi şi alegeţi varianta cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră. La cumpărare sau la vânzare cursul poate diferi chiar la bănci sau case de schimb alăturate, astfel doar dumneavoastră decideţi dacă veţi intra în banca 1 şi veţi obţine bani mai puţini, sau dacă veţi mai face câţiva paşi până la banca 2 şi veţi obţine bani mai mulţi.

Schimb-valutar

Cursul urcă şi coboară de la o zi la alta. Lăsând la o parte excepţiile, nu trebuie decât să aşteptaţi un pic în cazul în care cursul a scăzut pentru că el de regulă va urca la loc. Pândiţi zilnic momentul optim şi veţi obţine mai mulţi bani în scurt timp.

Cursul valutar se poate schimba de mai multe ori în cursul unei singure zile. În cazul în care constataţi variaţii, puteţi urmări evoluţia şi aştepta să prindeţi un vârf când concurenţa determină o creştere foarte rapidă a cursului. În defavoarea dumneavoastră se poate întoarce însă întârzierea, astfel dacă acasă veţi vedea un curs de schimb şi veţi ajunge la bancă după un timp ceva mai îndelungat, este foarte posibil ca la ghişeu să constataţi că acel curs a scăzut între timp.

Informaţi-vă corect pentru a nu încurca cursul valutar pentru sumele deţinute pe cont cu cel de la casa de schimb valutar, pentru că la bănci cele două cursuri diferă. Nu picaţi în plasă mergând la o bancă să schimbaţi valuta la casa de schimb valutar, crezând că veţi avea cursul bun pe care l-aţi văzut prin tabelele online însă care de fapt era pentru schimbul pe cont.

Un ultim secret foarte valoros este urmărirea politicii unor bănci care dimineaţă au afişat cel mai mic curs iar până la prânz au cel mai bun curs dintre toate băncile şi casele de schimb, ca mai apoi să scadă iar la cel mai mic curs. Evitaţi să faceţi cele mai slabe afaceri în orele marginale şi fiţi cei mai deştepţi efectuând schimbul în orele de vârf studiate, obţinând astfel cel mai bun curs din întreaga ţară !Secrete valoroase pentru un schimb valutar ideal publicat: 2015-02-20T16:51:18+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog