Salina Turda, judeţul Cluj

Salina Turda face parte din obiectivele turistice ce trebuie vizitate atunci când vă aflaţi în trecere prin Cluj. Salina ce datează încă din secolul al XVII-lea a fost amenajată recent într-un mod cu totul unic şi uimeşte continuu turişti de pretutindeni. De curând, prestigioasa publicaţie Business Insider ne-a surprins plăcut adaugând Salina Turda în lista obiectivelor turistice din întreaga lume, ce au o frumuseţe incredibilă şi care trebuie vizitate neapărat !

Salina-Turda-3

Salina Turda este considerată Minunea SF a Clujului. Frumuseţea sa naturală este amplificată într-un stil rar văzut de dotările efectuate special pentru a te simţi ca într-un avanpost de pe o altă planetă sau chiar pe o navă dintr-un film SF …

Salina-Turda-6

Totul este deosebit: culoarul lung de câteva sute de metri, primul lift ce coboară la 80 de metri adâncime, mina cu cea mai mare încăpere subterană din ţară, al doilea lift ce coboară la 120 de metri adâncime, lacul sărat din mină etc.

Salina-Turda-4

Priveliştea este superbă ! Liftul panoramic, miile de lămpi, terasele de forma unor OZN-uri, roata carusel, pasarela peste lacul sărat, plimbările cu barca pe lacul subteran, jocurile de bowling, golf, tenis sau baschet, toboganele, amfiteatrul cu scaune încălzite, toate vă vor lăsa amintiri greu de uitat !

Salina-Turda-5Salina Turda, judeţul Cluj publicat: 2014-01-08T13:55:17+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:36+03:00 by România Blog