Renovarea acoperişului cu ţiglă metalică

Căutând informaţii despre materiale de construcţii şi oferte de preţ pentru renovarea unui acoperis vechi, am fost surprins de oferta foarte variată, atât din punct de vedere al calităţii produselor cât şi din punct de vedere al preţurilor.

În final m-am hotărât să renovez acoperişul folosind o invelitoare tip tigla metalica deoarece acest tip de acoperiş se potriveşte cel mai bine situaţiei existente: renovarea acoperişului unei construcţii mai vechi, căreia nu doresc să îi schimb şi structura de rezistenţă.

Hotărârea asupra materialului cu care voi renova acoperişul fiind luată, am trecut la căutarea de oferte pentru acest tip de învelitoare şi am rămas surprins de numărul mare de producători şi distribuitori de astfel de sisteme de acoperiş.

Încercând să fac cea mai bună alegere am solicitat oferte de preţ de la mai multe firme, oferte care să includă atât materialele necesare cât şi montajul acestora, specificând foarte clar că doresc o garanţie a lucrării de cel puţin trei ani.

Un aspect important de care am ţinut seama l-a reprezentat calitatea materialului, cererea mea de ofertă referindu-se la o tablă de oţel cu protecţie de 275 gZn/mp, protecţie suficientă pentru a asigura materialului o durată de viaţă de aproximativ 50 ani. Ofertele primite au fost selectate pe baza calităţii materialelor, a notorietăţii producătorului şi a garanţiei oferite de acesta, şi astfel am ales oferta de preţ a producătorului suedez Lindab. Un factor important al alegerii mele l-a reprezentat promoţia Lindab aferentă acestei perioade, promoţie care a făcut ca oferta primită să fie una accesibilă bugetului alocat.

Ştiam din experienţele unor cunoscuţi că tigla metalica montata gresit poate provoca un adevărat dezastru, atât la nivelul izolaţiei acoperişului cât şi la nivelul finisajelor interioare ale mansardei, şi de aceea am solicitat firmelor care au trimis ofertele de preţ să prezinte şi un portofoliu de lucrări şi eventual o serie de recomandări ale clienţilor cu care au colaborat.

Sper ca alegerea făcută să fie una foarte bună, atât din punct de vedere al produsului ales, cât şi al firmei care va executa montajul învelitorii.Renovarea acoperişului cu ţiglă metalică publicat: 2013-06-17T08:20:18+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:36+03:00 by România Blog