Redecorarea camerei copilului – Cinci trenduri pentru 2020

Nu-i lucru uşor când vine vorba de creşterea copiilor, însă există momente pe care le poţi schimba în motiv de bucurie şi interacţiune cu cei dragi. Ești abia mutat în casă nouă și trebuie să decorezi camera prichindelului sau poate ai nevoie de o resetare a aspectului locuinței voastre? Cum ar fi să transformi redecorarea camerei copilului tău într-un proiect distractiv şi incitant pentru toţi membrii familiei?!

Şi pentru că orice joc necesită reguli, iată care sunt tendinţele în 2020 în privinţa designului interior. Urmează-le şi vei obţine în final o cameră decorată cu stil, în care cel mic îşi desfăşoară activităţile cu plăcere.

1. Optează pentru nuanţe pastelate

Este indicat să ţii cont de temperamentul copilului tău când alegi culoarea camerei. Aceasta este baza pe care o aşterni pe şevalet, ce va inspira şi restul decorului camerei. Sunt ideale culorile precum albastru deschis, pastelat, care au un efect de calmare asupra micuțului. Cu toate acestea, un copil melancolic se va regăsi într-o cameră amenajată în nuanțe de teracotă, galben sau portocaliu. De asemenea, dacă energia îi este caracteristică, alege tonuri mai liniștite, care să îi mai potolească pornirile și să îi confere starea de bine necesară jocului sau studiului.

Dacă trebuie să amenajezi camera unei fetițe, optează pentru culori precum piersică – o nuanță care creează confort, devenind alegerea ideală pentru încăperile în care nu este suficientă lumină; rozul – preferatul domnișoarelor care au nevoie de armonie și o atmosferă pozitivă, dar și visătoare; galbenul – un ton revigorant care contribuie la dezvoltarea abilităților mentale; verde deschis – cu un efect pozitiv asupra vederii; liliacul – o alegere excelentă pentru personalitățile romantice, contribuind la dezvoltarea potențialului creativ; bejul – o nuanță neutră, care devine un fundal excelent dacă îți dorești să accentuezi unul dintre pereți; portocaliu – ideal pentru copiii mai puțin activi, deoarece îi încărca de energie.

Pentru băieții energici, psihologii recomandă alegerea unui tapet într-o paletă rece. Nuanțele de piersică vor adăuga un sentiment de confort și securitate adolescenților nesiguri, în timp ce un design bazat pe tonuri de galben va ajuta la îmbunătățirea concentrării.

2. Folosește lemnul și alte materiale naturale

Este esențial atunci când amenajezi camera copilului să ai o grijă deosebită asupra materialelor din care este confecționat mobilierul. De aceea, specialiștii recomandă lemnul sau orice alt material din care lipsesc aditivii și chimicalele. În felul acesta te asiguri că cel mic se bucură de noua sa cameră și este și sănătos.

Există piese de mobilier acoperite cu un strat de ceară de albine, non-toxică, un bun înlocuitor al lacurilor obișnuite.

Redecorarea camerei copilului - Cinci trenduri pentru 2020

3. Amenajează camera copilului în stil scandinav

După ce ai decis culoarea camerei, optează pentru o amenajare în stil scandinav. Cu un design minimalist, simplu dar eficient repartizat, poți gândi împărțirea camerei pe zone, în funcție de vârsta și necesitățile copilului. Separă zonele de culoare folosind plinta alba și lasă-i un spațiu special dedicat în care să poată desena, scrie, lipi.

Pentru un preșcolar va fi evident nevoie de o zonă de joacă și relaxare pe lângă cea de odihnă, în timp ce spațiul pentru un elev va integra și o a treia zonă, cea de studiu.

Asigură-te că te consulți și cu cel mic dacă vârsta sa permite, află-i dorințele și găsiți împreună un numitor comun, astfel încât la final să se poată simți liber în propria cameră.

4. Joacă-te cu texturile

Implică o combinație de suprafețe fine și dure la atingere sau mergi pe contrastul dintre materialele lucioase și cele mate. Acest lucru poate fi realizat prin asocierea mobilierului cu elemente decorative precum covor, pături, lenjerie de pat precum și rafturi sau dulapuri cu un design special, care să contrasteze cu restul mobilierului.

Perdelele fluide vor lăsa lumina să pătrundă în cameră și sunt perfecte pentru o cameră pentru copii, în timp ce draperiile vor crea impresia unui spațiu intim și sunt de preferat de către adolescenți. Și că să îți luăm de pe umeri stresul integrării lor, știai că există măști de galerie sau cornise cu design special, inventate chiar de români?

5. Folosește stickere pentru a crea o lume de poveste

Fie că sunt printuri, flori, animale, stele sau orice alte personaje preferă cel mic, diferitele motive sau desene lipite pe pereții camerei vor da acel aer jucăuș, personal și voios în cazul oricărui dormitor pentru copii.

Dacă pentru o cameră de fetiță sunt preferate florile, imprimeurile luminoase și feminine, desenele cu personaje preferate, pentru băieți majoritatea amenajărilor se rezumă la integrarea unor modele de mașini, sub formă de postere, stickere sau picturi. La acestea se pot adăuga super-eroi sau sporturile preferate.

Pentru amenajarea camerei unui școlar va fi nevoie de mai multă discreție și mai puține decorațiuni care pot distrage atenția de la studiu.

Atunci când pornești la drum pentru redecorarea camerei copilului trebuie să te asiguri că încorporezi atât preferințele celui mic, cât și câteva reguli care să asigure la final un spațiu pentru relaxare, joacă, odihnă și studiu. La finalul proiectului vă veți simți mândri că ați lucrat în echipă.

În ultima instanță, dacă te simți depașit de situație, nu uita că oricând poți apela la specialiști precum experții în amenajări de la Fabrica de Profile. Aceștia te pot asista în orice proiect, încă din faza de idee.

“Ținta noastră este întotdeauna satisfacția clienților. Suntem, dacă vreți, o companie construită în jurul “userilor”, integrăm standardele de calitate cu cerințele pieței. În ceea ce privește camera copiilor și amenajările de acest tip, deși sunt multe priorităţi cărora tinerii părinți ar trebui să le facă față, o organizare cu câteva luni înainte vă scutește de multe cheltuieli, vă ajută să evitați stresul și să aveți și amenajarea mult-visată. Se poate.” declară Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile, singurul producător de profile arhitecturale cu capital integral românesc.Redecorarea camerei copilului – Cinci trenduri pentru 2020 publicat: 2020-02-07T09:41:05+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog