Profile amprentate

Avem în jurul nostru lucruri de care ne bucurăm zilnic. Lucruri pe care le cumpărăm sau pe care le confecţionăm singuri. Printre acestea se numară şi obiectele din fier forjat.

Fie că sunt garduri sau porţi, fie că sunt grilaje pentru ferestre, balustradecopertine pentru uşi sau orice alt obiect decorativ, obiectele din fier forjat atrag atenţia oricărui iubitor de frumos.

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au construit obiecte, care ne impresionează şi acum cu frumuseţea şi grandoarea lor. Lucrurile au evoluat, acum cu ajutorul maşinilor facem lucrurile frumoase din trecut cu un efort fizic mult mai mic, dar cu un efect vizual la fel de plăcut.

Astfel s-au născut profilele amprentate. Aceste profile amprentate intră în alcătuirea obiectelor din fier forjat, sunt forjate la rece cu ajutorul maşinilor, uşurând munca fierarilor şi făcând posibil ca orice om care are imaginaţie şi îndemânare să poată confecţiona obiecte frumoase pentru el şi familia lui.

O multitudine de forme pot lua naştere din prelucrarea cu ajutorul maşinilor speciale de amprentat. Pe aceste maşini se pot prelucra ţevi, bare, platbande de diferite dimensiuni, ajungându-se la forme de o frumuseţe deosebită care pot intra în alcătuirea obiectelor decorative din fier forjat.

Barele pline pot fi amprentate pe muchiile profilelor dar pot căpăta modele deosebite şi pe feţele lor. Astfel o simplă platbandă devine elegantă prin amprentarea unui model floral sau a unuia geometric pe una din feţe cât şi prin bordurarea muchiilor laterale.

Ţevile se pot amprenta pe muchie căpătând un aspect de bară plină, forjată.

Sunt mici trucuri pe care meşterii le folosesc şi care pot fi folositoare oricărui om care îşi doreste obiecte deosebite în jurul lui.

Este evident că frumuseţea şi calitatea lucrărilor depinde în cea mai mare măsură de priceperea omului care pune sufletul în lucrarea respectivă, dar şi de calitatea materialelor pe care le foloseşte.

De aceea este important ca şi materialele folosite la amprentat să fie de bună calitate, maşinile utilizate să fie performante, iar meşterii care le amprentează să fie serioşi şi să-şi cunoască foarte bine treaba !

Vidas Met
Societate înregistrată în Catalogul Fier Forjat .Info România



Profile amprentate publicat: 2013-03-12T15:54:59+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:36+03:00 by România Blog