Prefabricate din beton, elemente de serie şi atipice

Prefabricatele din beton sunt realizate în ziua de azi cu cele mai moderne tehnologii şi au cele mai variate utilizări, atât în domeniul construcţiilor civile cât şi în domeniul construcţiilor industriale. Acestea sunt utilizate ca elemente structurale şi de canalizare, ca elemente de împrejmuire, elemente de infrastructură rutieră şi de cale ferată, poduri şi podeţe, sau în diverse forme prefabricate din beton.

Cu investiţii pe măsură şi cu o experienţă de aproape două decenii şi jumătate, societatea Dumar Construct a devenit unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton din sudul României. Am vizitat-o şi am notat cu această ocazie câteva tipuri de produse ce se pot fabrica din beton şi totodată câteva dintre utilizările lor…

Elemente structurale din beton

Elementele structurale din beton, cunoscute şi ca prefabricate din beton pentru structuri, au o foarte mare importanţă pentru că ele susţin şi stau la baza viitoarelor construcţii proiectate. În acest sens, toate produsele Dumar Construct cât şi procesele de producţie sunt certificate conform standardelor internaţionale de calitate, iar elementele structurale sunt realizate cu tehnologii profesionale, cu exactitate milimetrică la elementele de serie si doar cu materiale de cea mai bună calitate. Elementele structurale constau din fundaţii pahar, grinzi de fundare, stâlpi, grinzi şi pane prefabricate etc.

Elemente de canalizare din beton

Elementele de canalizare din beton sunt utilizate la lucrările din domeniul infrastructurii de drumuri şi al reţelelor de apă şi canalizare. Dintre produsele de canalizare se pot menţiona în special căminele prefabricate din beton pentru apometre, vane, devieri de conducte, racorduri electrice, fibră optică şi bineînţeles tuburile din beton şi căminele de vizitare pentru canalizare.

Elemente pentru infrastructura rutieră din beton

Elementele pentru infrastructura rutieră din beton constau în borduri de pod tip I sau L, plăcuţe carosabile realizate numai din beton fluid (deci nu din beton semi-uscat) şi elemente separatoare de flux (New Jersey).

Prefabricate din beton, elemente de serie şi atipice

Elemente pentru poduri şi podeţe din beton

Elementele pentru poduri şi podeţe din beton sunt mult mai complicate şi mai voluminoase. Dintre prefabricatele din această categorie enumerăm aripile de pod, elementele de podeţ tip P şi C, elevaţiile şi dalele ce intră în alcătuirea podeţelor dalate, tuburile de podeţ etc. Datorită destinaţiilor de utilizare diferite de la caz la caz se pot realiza elemente de podeţ din beton armat având forme atipice, care să răspundă cerinţelor proiectanţilor şi constructorilor atât pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră cât şi pentru realizarea lucrărilor de cale ferată. Din acest punct de vedere compania Dumar are un mare plus pentru că poate să introducă oricând în producţie chiar şi asemenea elemente atipice.

Elemente prefabricate diverse din beton

Elementele prefabricate diverse din beton se pot realiza la orice dimensiune şi formă, tocmai datorită dotărilor cu utilaje performante şi a existenţei unui personal cu experienţă îndelungată. În aceste condiţii, în atelierul de confecţii metalice se pot realiza matriţele necesare pentru diverse elemente cum ar fi garduri, cabine, scări, prefabricate tip L, sau pentru orice prefabricat din beton necesar în lucrările de construcţii.Prefabricate din beton, elemente de serie şi atipice publicat: 2018-07-25T11:24:56+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog