Plăci şi covoare din cauciuc

Printre cele mai căutate produse din cauciuc se numără plăcile şi covoarele din cauciuc. Înainte de a comanda este bine să ştiţi câteva lucruri despre aceste produse.

Tipuri de covoare din cauciuc

Covoarele din cauciuc pot fi de mai multe tipuri: fără inserţie textilă, cu o inserţie textilă, sau cu 2 inserţii textile. În funcţie de suprafeţe putem găsi covoare cu o ambele suprafeţe lise, sau cu o suprafaţă lisă şi una cu impresie.

În funcţie de modelul de pe suprafaţa superioară, putem găsi covoare din cauciuc cu structură normală, piramidală, romboidală, grosieră, antiderapantă, cu striuri longitudinale, cu fagure, cu rizuri, cu nopeuri, tip os de peşte, tip grătar etc.

Covoare din cauciuc

Plăci de cauciuc – Dimensiuni, culori, livrare

Plăcile de cauciuc se pot produce la diferite dimensiuni. Astfel, grosimea unei plăci de cauciuc poate varia între 1 şi 50 mm, lăţimea între 0,6 şi 1,5 metri, iar lungimea între 10 şi 50 metri.

Culorile în care se pot produce plăcile de cauciuc sunt la fel de variate: negru, gri, maro, albastru, verde, roşu, galben, bej, alb etc.

Livrarea acestora se poate face sub formă de role ambalate în folie, sub formă de covoraşe, sau sub formă de dale.

Materiale şi recomandări

Odată ce ştim tipurile, dimensiunile şi suprafeţele pe care le pot avea covoarele de cauciuc, vom trece mai departe la materialele din care acestea pot fi confecţionate. În funcţie de domeniul şi condiţiile utilizării, plăcile şi covoarele pot fi din diferite tipuri de cauciuc.

Pentru utilizări normale între -30 şi +70 grade Celsius, covoarele se vor face din cauciuc SBR. Pentru o rezistenţă mai mare la temperaturi de până la +130 grade, covoarele se vor face din cauciuc EPDM, iar pentru temperaturi foarte mari de până la +300 grade Celsius, se va utiliza cauciucul siliconic.

Pentru a fi rezistente într-un mediu petrolier şi la uleiuri, se va utiliza cauciucul NBR. Cauciucul VITON oferă covorului de cauciuc atât rezistenţă la uleiuri, cât şi rezistenţă la temperaturi foarte ridicate de până la +300 grade Celsius.

Pentru rezistenţă la uzură, dar şi pentru rezistenţă la îmbătrânire, placa de cauciuc se va realiza din cauciuc natural. Cauciucul neopren dă covorului de cauciuc bune proprietăţi împotriva uleiurilor şi îmbătrânirii.

În domeniul instalaţiilor electrice, cauciucul electroizolant este cel recomandat. Covorul sau placa de cauciuc realizat din acest material va fi un bun izolator, caracterizat prin tensiunea de încercare de 20 kV şi tensiunea de străpungere de 35 kV.Plăci şi covoare din cauciuc publicat: 2016-08-11T19:49:58+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog