Obiective turistice: Dubai, oraşul superlativelor

Ştiaţi că în Emiratele Arabe Unite există un loc, pe care doar anul trecut au ţinut morţiş să-l viziteze un număr impresionant de 13 milioane de turişti? Dezvoltarea sa continuă şi astăzi, iar marele obiectiv este aducerea în anul 2020 a unui număr de 20 de milioane de turişti! Oraşul se numeşte Dubai, însă foarte des îl veţi găsi şi sub denumirea de „oraşul aurului” sau „oraşul superlativelor”.

Aşa-i că vă gândiţi deja la o vacanţă în Dubai, adică în oraşul ce a devenit în ultimii ani cel mai interesant punct de pe suprafaţa planetei noastre? La o simplă căutare, veţi putea alege una dintre cele peste 740 de unităţi de cazare în Dubai, cu oferte care mai de care mai atrăgătoare şi cu dotări incredibile. Cât despre biletele de avion spre Dubai nu trebuie să vă faceţi griji pentru că mai multe companii operează zboruri din ţară spre această destinaţie de câteva ori pe săptămână. Cum anul acesta se preconizează un trafic de peste 15 milioane de turişti, propun să trecem în revistă câteva dintre obiectivele ce atrag ca un magnet atâtea milioane de turişti…

Se spune că Dubai îţi taie respiraţia la fiecare pas. Plini de curaj facem un prim pas şi ajungem la Burj Khalifa unde, aşa cum am preconizat, am rămas uimiţi şi cu respiraţia tăiată în faţa unei clădiri de o imensitate fără seamăn.

Burj-Khalifa

Privită de la distanţă, construcţia îţi va crea senzaţia că te afli parcă într-o bază extraterestră din viitor. Burj Khalifa este cea mai înaltă construcţie realizată vreodată de mâna omului, iar lifturile sale, cele mai rapide din lume, străbat cei 828 metri înălţime, respectiv cele 160 de etaje, cu viteze de până la 64 kilometri pe oră!

Lăsăm înălţimile şi vitezele ameţitoare şi ne îndreptăm spre o altă clădire cu totul unică, Burj Al Arab. Hotelul, situat pe locul 3 în lista celor mai înalte hoteluri din lume, este construit pe o insulă artificială masivă, iar designul şi dimensiunile îi conferă un aspect colosal în raport cu împrejurimile.

Burj-Al-Arab

Toate apartamentele sale se întind pe câte 2 etaje şi ocupă suprafeţe de până la 780 metri pătraţi. Luxul extrem şi condiţiile unice cataloghează acest hotel ca fiind singurul hotel de 7 stele din lume!

Superlative, superlative… Haideţi să vizităm acum şi cel mai mare arhipelag artificial din lume, tot în Dubai desigur, arhipelag numit Palm Islands. Priveliştea aeriană a acestuia este absolut spectaculoasă.

Palm-Islands

Acest proiect cu o frumuseţe de neegalat, pune în evidenţă în mod clar intenţia acestei ţări de a-şi asigura un venit uriaş din turism în viitor. În punctul cel mai îndepărtat de ţărm, se află Atlantis, The Palm, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume.

Atlantis-The-Palm

Pentru a vă convinge să-l vizitaţi nu trebuie decât să spunem că aici veţi găsi temple în stil mesopotamian, înalte de 30 metri şi prevăzute cu multiple tobogane cu apă, ce vă vor ghida inclusiv prin tuburi de sticlă subacvatice printre rechini, şi un acvariu cu peste 65000 de peşti şi creaturi marine, prevăzut cu multiple zone de vizualizare subacvatică şi imitaţii după mitul Atlantidei, un mediu fantastic în care veţi putea face inclusiv scufundări.

Dubai-2

Este incredibil ce se întâmplă în Dubai. Noi proiecte sunt finalizate cu rapiditate şi perfecţiune, chiar dacă în prima fază a schiţelor pe hârtie totul pare o nebunie şi imposibil de realizat. Nu, aici se poate orice! Dubai Waterfront de exemplu completează insulele Palm crescând capacitatea de găzduire cu 1,5 milioane de locuri, noul arhipelag artificial candidând la titlul de cel mai mare ansamblu de asemenea gen realizat vreodată de om.

Dar să luăm cel mai lung tren fără conductor din lume şi să facem şi câteva cumpărături, tot la superlativ, în cel mai mare mall din lume, The Dubai Mall, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 1,2 milioane de metri pătraţi şi care conţine peste 1200 de magazine! Tot aici, în luxosul mall, veţi găsi cel mai mare acvariu suspendat din lume, un patinoar, cinematografe, cea mai mare piaţă a aurului constând din 220 magazine specializate şi cea mai mare fântână coreografică din lume.

The-Dubai-Mall

Peste 65 milioane de vizitatori au ridicat acest complex la rangul de cel mai vizitat mall din lume, care pe lângă nenumăratele obiective turistice disponibile în Dubai constituie mai mult decât o garanţie că veţi avea ce vizita şi cum vă distra, atât ziua cât şi noaptea, în acest paradis unic în lume!Obiective turistice: Dubai, oraşul superlativelor publicat: 2015-06-11T08:05:09+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog