Moştenirea în noul Cod civil

Lansare de carte

Volumul: „Moştenirea în noul Cod civil” – Studii teoretice şi practice
Autor: Daniela Negrilă
Editura: Universul Juridic, Bucureşti, 2013

Descriere
Volumul “Moştenirea în noul Cod civil” reprezintă o analiză teoretică a materiei moştenirilor astfel cum este ea reglementată în noul Cod civil. Fiind realizată de un notar public, cartea cuprinde importante aspecte practice deosebit de utile celor care trebuie să soluţioneze cereri în domeniu.

Aparent, ea se adresează în special notarilor publici, însă, datorită formei în care este organizată materia, se dovedeşte utilă şi celorlalte profesii din lumea juridică precum şi studenţilor. Ea va putea fi folosită la fel de bine de către notari – pentru care succesiunile reprezintă un domeniu principal de activitate – cât şi de judecători, avocaţi, mediatori – care au posibilitatea să cunoască în acest fel practica şi uzanţele notariale. Studenţii vor descoperi în acest volum tehnici de calcul al cotelor atribuite pe calea moştenirii legale şi multe alte amănunte practice care le pot fi de un real ajutor în aprofundarea materiei.

Avantajul volumului de faţă stă în principal în aceea că el reprezintă o analiză teoretică dublată permanent de aspectele practice aferente fiecărui aspect discutat. Este o îmbinare a teoriei cu practica, realizată de o asemenea manieră încât discuţia despre lege nu mai rămâne într-un mediu abstract ci se transfera în mediul palpabil al situaţiilor practice. Pentru autoare, legea nu este doar un simplu material de analiza ci un instrument pus în slujba oamenilor.

Moştenirea în noul Cod civil – Studii teoretice şi practice
Autor: Daniela Negrilă

Cartea poate fi comandată de cei interesaţi accesând acest link »Moştenirea în noul Cod civil publicat: 2013-02-15T16:06:04+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:37+03:00 by România Blog