Mă gândesc la vară… – Staţiunea Mamaia, Constanţa

Staţiunea Mamaia, Constanţa

Mamaia este una dintre staţiunile turistice de vară ale litoralului Românesc.

Situată pe malul vestic al Mării Negre şi amplasată în nordul municipiului Constanţa (al cincilea ca mărime în ceea ce priveşte numărul de locuitori), Mamaia este, de asemenea, o localitate componentă a aceluiaşi Municipiu.

Deşi bine cunoscuta staţiune are doar câţiva locuitori permanenţi, aceasta devine suprapopulată pe tip de vară.

Poziţionare, dimensiuni, plajă

Cu o lungime de numai 8 km, Mamaia este practic, o fâşie de pământ, amplasată între lacul Siutghiol şi Marea Neagră.

Mamaia se bucură de o plajă cu o lăţime de 250 m.

Mamaia – Începuturi

Actuala formă a staţiunii a prins contur încă din anul 1906, când au fost construite primele cabine de lemn reunite sub nu mai puţin de două Pavilioane.

Fiecare dintre acestea se bucurau atât de un foişor cât şi de o punte ce înainta către mare.

Construcţiile au fost amenajate conform ideilor arhitectului peisagist E. Recont, din dorinţa de a schimba locaţiile “băilor în mare” în urma extinderii portului Constanţa.

Atracţii turistice în Mamaia

Principalele atracţii ale staţiunii sunt, evident, parcul acvatic Aqua Magic, Satul de vacanţă şi telegondola.

Aqua Magic

Cu o întindere pe 2.7 hectare, Aqua Magic este atât cel mai modern cât şi cel mai extins parc acvatic de pe litoralul Mării Negre.

Acesta include topogane, piscine realizate în mod special atât pentru copii cât şi pentru adulţi, căderi de apă, restaurante, baruri, diverse bazine şi chiar şi un magazin de suveniruri.

Satul de vacanţă

Poate chiar cea mai importantă atracţie din staţiunea Mamaia, Satul de vacanţă conţine aproximativ 31 de restaurante tradiţionale cu specific românesc, toate decorate în stil rustic şi pe baza criteriilor impuse de regiunea pe care o reprezintă fiecare.

Satul de vacanţă este considerat, de asemenea, un paradis al celor mici datorită numeroaselor aparate de bâlci în care te poţi distra zile întregi!

Confecţionate din scoicile aduse la mal pe timpul iernii, suvenirurile din scoici reprezintă una din atracţiile principale ale acestei locaţii.

Telegondola

Telegondola din Mamaia a fost inaugurată pe data de 16 iulie 2004 şi a necesitat o investiţie de aproximativ 3.5 milioane de euro.

Aceasta face legătura dintre Cazino şi Hotelul Perla şi străbate o distanţă de aproximativ 2.1 km.

Întregul traseu este parcurs în numai şapte minute, la o înălţime de 50 m şi cu o viteză de 5 m pe secundă.

Lacul Siutghiol, Insula Ovidiu

De asemenea, foarte important şi extrem de vizitat este lacul Siutghiol! Acesta se întinde pe o suprafaţă de 1900 de hectare, are o lungime de 7.5 km şi o lăţime de 2.5 km.

Insula Ovidiu amplasată în centrul lacului este o insulă cu caracter calcaros, cu o suprafaţă de aproximativ 2 hectare. Pe aceasta este amplasat şi un restaurant foarte căutat datorită eleganţei de care dă dovadă.

Mă gândesc la vară... - Staţiunea Mamaia, Constanţa

Cazarea în Mamaia

Dacă în urmă cu ceva ani numerosi turişti se plângeau de condiţiile de cazare din staţiunea Mamaia, lucrurile s-au schimbat între timp. Pe măsură ce 80% din hoteluri au fost modernizate, evident, şi condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit.

Staţiunea conţine peste 60 de hoteluri ce pot găzdui peste 30.000 de turişti simultan. La acestea, se adaugă şi un număr semnificativ de pensiuni locale ideale pentru o familie aflată într-un sejur de calmare şi relaxare.

Plaja din Mamaia

Fiind acoperită de un nisip extrem de fin, diferit faţă de cel ce se poate găsi în celelalte staţiuni litorale româneşti, Mamaia se bucură de o plajă cu o lăţime de 250 m de-a lungul căreia se află o multitudine de restaurante, baruri, terase, discoteci şi cluburi.

În ceea ce priveşte plaja, aceasta este absolut ideală încă din a doua jumătate a lunii mai şi până la sfârşitul lui septembrie. În cazul în care, în această perioadă, temperatura medie depăşeşte valoarea de 25 C, evident, şi temperatura apei mării este mai mult decât plăcută.

Clubbing, Viaţa de noapte

Mamaia este staţiunea potrivită atât pentru cei mai în vârstă, cât şi pentru cei tineri!

Considerată a doua cea mai tare destinaţie de clubbing din întreaga Europă (după Ibiza), viaţa de noapte din această staţiune oferă o experienţă intensă, plină de voie bună!

Cluburile de aici sunt considerate unele dintre cele mai moderne din Europa, atmosfera din acestea fiind întreţinută de numeroşi artişti români, locali, cunoscuţi peste hotare.

Activităţi culturale

Deşi probabil nu aţi fi crezut, în Mamaia au loc şi diverse activităţi culturale!

Anual, la Teatrul de vară se desfăşoară atât Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, cât şi Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia Copiilor destinat în mod special celor mici şi talentaţi!

În luna mai a anului 2004, staţiunea Mamaia a găzduit chiar şi a XI-a reuniune a şefilor de stat şi de guvern din zona Europei Centrale.


Mă gândesc la vară… – Staţiunea Mamaia, Constanţa publicat: 2022-02-25T13:02:21+03:00, actualizat: 2022-02-25T16:49:16+03:00 by România Blog