Înţelegând că puterea de voinţă este mai importantă decât motivaţia pentru succes, multe românce au reuşit în afaceri

Timpurile în care femeile rămâneau acasă ca să aibă grijă de copii și de gospodărie sunt de mult apuse. Astăzi, femeile pot iniția afaceri de succes și sunt tot mai hotărâte să-și asume riscuri, sunt ferme și au dorința de a-și controla propriul destin. Multor femei locul de muncă le produce frustrări provocate de faptul că lipsesc posibilitățile de promovare și de manifestare a talentului de care dispun. Astfel de femei caută alternative!

Am întâlnit femei care citesc ghiduri de infiintare firma, ghiduri pentru afaceri de succes și fel de fel de alte informații similare, în ideea de a învăța tot ceea ce este necesar pentru a reuși în afaceri. Se pun la zi cu informația în ceea ce privește costurile și actele necesare pentru înființare firmă, își stabilesc obiectele de activitate ținând cont de domeniile în care își pot desfășura activitatea cu succes și demarează afaceri în care cred.

Deși multe dintre acestea se bazează pe activele personale și pe economii, sunt şi femei antreprenor care accesează fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană sau de către statul român. De un astfel  de program ce își propune să susțină femeia manager din România vom vorbi în cele ce urmează.

Femeia-Manager

Programul “Femeia Manager”

Programul Femeia Manager se adresează SRL-urilor, SRL-D, PFA-urilor și II-urilor, care în momentul în care se înscriu pentru finanțare nu depășesc trei ani de la data înființării. O condiție esenţială în cazul SRL-urilor este ca 50% din acțiuni să fie deținute de o femeie. În cazul PFA-urilor sau II-ului, reprezentantul legal trebuie să fie, de asemenea, o femeie.

Sprijinul financiar nerambursabil poate fi cel mult de 90% din totalul cheltuielilor eligibile efectuate (fără TVA). Altfel spus, se poate obține un ajutor nerambursabil de cel mult 50.000 lei. După ce se semnează acordul de finanțare, cheltuielile se vor efectua în cel mult 30 de zile lucrătoare din fonduri proprii, ulterior solicitându-se decontarea sumei.

Cu banii obținuți în cadrul acestui program se pot achiziționa mașini și utilaje, licențe și software, mobilierul necesar utilării spațiilor în care se desfășoară activitatea, birotică, echipamente IT și echipamente tehnologice. De asemenea, cheltuieli eligibile sunt considerate și cele efectuate pentru realizarea unui site, promovarea online, consultanță în scopul realizării planului de afaceri și cele pentru plata unor cursuri de competențe antreprenoriale. Notăm și faptul că nu se vor achiziționa active second-hand, deoarece cheltuielile realizate în acest scop nu sunt eligibile.

Înscrierile pentru acest program se fac pe site-ul www.aippimm.ro, în termen de 5 zile de la deschiderea înscrierilor. Fiecărui plan de afaceri îi va fi atribuit un anumit punctaj. Pentru ca proiectul să fie considerat eligibil, entitatea economică înscrisă trebuie să obțină un punctaj de minim 60 de puncte pentru răspunsurile date la chestionarul integrat în planul de afaceri completat online.

De regulă, bugetul programului „Femeia Manager” este limitat, iar finanțarea o obțin proiectele care vor avea cel mai mare punctaj.

În concluzie, antreprenoarea româncă este o femeie puternică ce va ști să-și administreze afacerea în așa fel încât aceasta să atingă succesul dorit. O femeie ce deține o afacere de succes nu va caută riscul dar și-l va asuma și va încerca să-l reducă printr-un control cât mai bun al afacerii. Multe cercetări în domeniu au demonstrat că întreprinzătorii au o mare putere de control a propriului destin și cred că succesul sau eșecul ține doar de rezultatul acțiunilor pe care le fac. De asemenea, o femeie de afaceri de succes este creativă, perseverentă, are încredere în sine și spirit de inițiativă. Nu în ultimul rând, aceasta poate accepta incertitudinea și poate sesiza oportunitățile.Înţelegând că puterea de voinţă este mai importantă decât motivaţia pentru succes, multe românce au reuşit în afaceri publicat: 2016-06-17T11:53:25+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog