Instagramabil, Escapist, Extraordinar – Trenduri propulsate de pandemie în designul interior comercial care vor fi evergreen

Trecând prin cea mai lungă perioadă de izolare la domiciliu, lipsa restaurantelor a fost resimțită mai mult ca niciodată. În răstimpul în care spațiile comerciale au funcționat cu normă redusă, și-au găsit timpul pentru a se adapta condițiilor impuse de Covid-19. Astăzi, când putem deja vorbi de o perioadă post-pandemică, spațiile HoReCa s-au transformat. Reinventarea este vitală, iar pandemia a reprezentat contextul ideal.

Distanțarea care generează intimitate

Chiar dacă la început priveam pereții separatori de plexiglas cu un ochi critic, astăzi ne-au devenit indispensabili: separarea prin distanțare înseamnă mai multă intimitate.

Proprietarii HoReCa și-au scos creativitatea la joacă și au înlocuit pereții PlexEat de plexiglas cu elemente modulare, fitodesign (plante agățătoare verzi) sau pereți din bambus. Inedită și atipică, distanțarea prin design ne oferă sentimentul siguranței, fiind un trend care va rămâne alături de noi mult timp de acum înainte. Designul post-pandemic este peren: longevitatea sa este dată întocmai de adaptabilitatea la orice condiții cu care este construit.

Instagramabil sau „mai vin aici o dată”

Barurile, hotelurile, cafenele și restaurantele instagramabile devin o reală tendință post-pandemie, pentru că ieșirea în oraș capătă valență de experiență, iar experiențele au potențial să devină amintiri. Fotografiile pe care le facem și împărtășirea lor cu ceilalți este un mod vizual prin care spunem „mai vin aici o dată”. Culorile, plantele, combinațiile folosite și mobilierul – toate acestea pot transforma un spațiu într-unul instagramabil.

Instagramabil, Escapist, Extraordinar - Trenduri propulsate de pandemie în designul interior comercial care vor fi evergreen

O postare pe Instagram nu a valorat niciodată mai mult decât atât – oamenii văd, apreciază, vizitează, asemenea unui joc infinit în care informația se transmite continuu mai departe. Indiferent dacă vorbim despre amenajarea unei cafenele sau amenajare camere de hotel, un „spot” instagramabil este vital pentru buna imagine în online a afacerii – word of mouth devine acum word of Instagram, iar ultimele luni nu au făcut decât să ne accentueze dependența de micile ecrane.

Vin, revin, dau mai departe – interioare care cuceresc

Vizita la restaurant nu se mai rezumă la meniul interesant sau atmosfera primitoare. Căutăm alerți spațiul în care să ne simțim cu adevărat bine; în post-pandemie, acceptăm doar soluțiile complete, fără compromisuri.

Designul este vital: în lipsa unui aspect vizual fascinant, clientul nu simte apartenența față de loc, așa că nu mai revine; în schimb, designul care cucerește creează următorul ciclu: vin, revin, dau mai departe. Starea de bine este generată de îndeplinirea tuturor condițiilor vitale: meniu și atmosferă extraordinare, alături de o bună psihologie a designului interior, care să ne ancoreze în confort elegant.

Escapism, maximalism sau construirea lumii ideale

Restaurantele și cafenelele post-pandemice rămân într-o zonă neutră față de minimalism; acum mai mult ca niciodată avem ceva de exprimat. Dacă atunci când vorbim despre design interior spatii comerciale putem fi cuminți, când vine vorba despre HoReCa, limitele nu își au locul. Clienții au nevoie de spații în care să se piardă, care să îi facă să uite că au pierdut mai bine de un an în propriile locuințe.

Aici intervin interioarele escapiste. Visătoare, extravagante, formate dintr-o fuziune de stiluri atipice, interioarele escapiste ne poartă în toate călătoriile la care nu am avut acces. În aceeași măsură, post-Covid ne face să râvnim după culoare, artă, imprimeu și abundență. Mai multă abundență înseamnă mai multă stare de bine. Pe fondul unei tristeți generale provocate de pandemie, avem nevoie de spații care să ne încarce cu energie pozitivă, cu spații care să nu ne permită să fim deprimați.

Ne aflăm pe buza unor schimbări fără precedent în designul interior, fie acesta comercial, rezidențial sau HoReCa și avem așteptări mai mari ca niciodată de la spațiile noastre. Perioada post-covid ne găsește energici și îndrăzneți, iar designul interior trebuie să se adapteze. Sigure, extravagante, estetice și totuși confortabile, amenajările interioare post-pandemice ne ajută să mergem constant înainte.

Culoarea, abundența în detaliu, geometria, lumina și psihologia spațiului contează acum mai mult ca niciodată. Mai senzual decât l-am cunoscut vreodată, designul interior are puterea să ne influențeze radical starea de bine.Instagramabil, Escapist, Extraordinar – Trenduri propulsate de pandemie în designul interior comercial care vor fi evergreen publicat: 2021-10-19T09:17:56+03:00, actualizat: 2021-10-19T09:17:56+03:00 by România Blog