Inele cu diamante – Secretele pietrelor preţioase

Inelele cu diamante sunt printre cele mai elegante şi rafinate bijuterii. Încă din trecuturi îndepărtate diamantele au creat un efect magic asupra oamenilor, acela că diamantele au şi pot da puteri supranaturale. Datorită durităţii diamantelor şi a eternităţii acestora, inelele cu diamante sunt oferite în diverse împrejurări, inclusiv ca inele de logodna, şi reprezintă cel mai pur simbol al angajamentului şi dragostei eterne.

Atunci când maeştrii bijutieri combină diamantele cu pietre preţioase colorate precum rubine, safire, smaralde sau tanzanite, rezultatele sunt mai mult decât spectaculoase. Prin aceste combinaţii, semnificaţiile se dublează iar plaja ofertei de cadouri este extinsă, putând acoperi astfel aproape orice eveniment din viaţa celor dragi. Ce semnifică şi care sunt secretele pietrelor preţioase vom descoperi chiar acum:

Tanzanitul este o piatră preţioasă cu duritate medie, descoperită relativ recent, aşadar este o piatră a secolului douăzeci. A fost descoperit doar datorită unui incendiu provocat de un fulger, atunci când sub efectul căldurii emise, frumoasa culoare albastră reflectată a fost remarcată pentru prima oară. Singurul loc de provenienţă a tanzanitului se află la poalele stratovulcanului Kilimanjaro iar denumirea sa provine de la ţara în care a fost descoperit: Tanzania. Proprietatea de pleocroism este specifică tanzanitului, acelaşi cristal putând apărea în culori diferite atunci când este privit prin transparenţă din diferite direcţii.

Inele-cu-tanzanit-si-diamante

Smaraldul este o piatră preţioasă cu duritate mare, foarte apreciată pentru culoarea sa deosebită: verde intens. În trecut a fost apreciat de foarte multe culturi, fiind utilizat chiar ca monedă internaţională de schimb timp de câteva mii de ani. Având culoarea verde a primăverii smaraldul simbolizează reînvierea. Se spune că smaraldul sporeşte inteligenţa şi oferă un real talent oratoric celui care-l poartă. Tinereţea eternă este de asemenea asociată smaraldului încă din antichitate.

Inele-cu-smarald-si-diamante

Safirul are o duritate situată imediat în vecinătatea diamantului. Piatra de un albastru intens era în crezul anticilor cea care dădea culoare cerului prin reflexia sa, Pământul fiind aşezat în teoria lor pe un imens safir albastru. Atunci când este oferit cadou safirul este considerat ca un simbol al sufletului, cinstei şi purităţii, un gest al fidelităţii. Adesea safirul este ales pentru inelele de logodnă pentru că acesta transmite într-un mod unic dragostea şi loialitatea aşa cum doar un corindon de un albastru pur şi intens ştie să o facă …

Inele-cu-safir-si-diamante

Rubinul, ca şi safirul, este situat imediat după diamant pe scara durităţii. Acesta a fost apreciat încă din vremurile îndepărtate ca un adevărat rege al pietrelor preţioase. Rubinul aduce invincibilitate, purtarea lui în acest crez începând de la vechii războinici ai trecutului ce se împodobeau cu el pentru a învinge în lupte. Se spune adesea că frumoasa piatră de culoare roşie este cea mai valoroasă dintre pietre, singurele mai preţioase decât rubinele fiind femeile înţelepte şi virtuoase. Dacă doriţi să trasmiteti curajul şi pasiunea dumneavoastră atunci inelele cu rubine sunt cele care vă vor ajuta să faceţi cel mai bine acest lucru …

Inele-cu-rubin-si-diamante

Diamantul rămâne însă învingătorul suprem fiind cel mai dur material cunoscut până în prezent. Diamantele s-au format în condiţii de presiuni şi temperaturi foarte ridicate, la adâncimi foarte mari în interiorul Pământului. Pentru a înţelege valoarea lor şi de ce sunt atât de râvnite aceste pietre preţioase, nu mai trebuie decât să completăm la procesul de formare menţiunea următoare: vârsta diamantelor noi este de aproximativ câteva sute de milioane de ani, iar a diamantelor vechi de peste trei miliarde de ani !

Inele-cu-diamante

Asemenea minuni ale planetei noastre, tăiate şi finisate cu măiestrie, le puteţi purta cu dumneavoastră sub forma bijuteriilor de lux, diamantele şi pietrele preţioase fiind din cauza durităţii şi dispersiei luminii printre cele mai apreciate şi râvnite în lumea întreagă …Inele cu diamante – Secretele pietrelor preţioase publicat: 2015-01-13T07:48:28+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog