În ce situaţii putem apela la serviciile unui avocat?

Din ce în ce mai mulţi români apelează la serviciile avocaţilor pentru a-şi rezolva problemele pe care le întâlnesc în viaţa de zi cu zi. Cabinetele de avocatură asigura o gamă foarte largă de servicii şi asigură rezolvarea litigiilor şi a altor cauze de natură juridică în timp rapid şi cât mai avantajos pentru client.

Serviciile prestate de cabinetele de avocatură sunt diverse, de la cauze ce ţin de dreptul civil, unde puteţi primi consultanţă sau reprezentare în tribunal în cazul unor litigii generate de proprietăţi, revendicări imobiliare, terenuri şi construcţii, dar şi executări silite, achiziţii imobiliare, succesiuni şi partaje.

În privinţa locului de muncă serviciile asigurate de avocaţi acoperă toate problemele pe care angajatul sau angajatorul le pot întâmpina. În cazul unor probleme de acest gen puteţi căuta zonal, de exemplu avocat cluj, iar avocatul găsit vă va asigura local soluţionarea cât mai eficientă prin negocierea conflictelor de muncă, negocierea şi încheierea contractelor de muncă, rezolvarea litigiilor privind modul de stabilire a dreptului la pensie etc.

În ceea ce priveşte familia, avocaţii asigură o serie de servicii de reprezentare în procese de divorţ, partaj, pensie de întreţinere, stabilire şi tăgăduire paternitate, custodie, dreptul familiei, iar toţi cei care au trecut prin aşa ceva ştiu cât de importantă este intervenţia unui avocat în soluţionarea acestor probleme şi cât de neplăcute pot fi rezultatele dacă nu alegeţi să apelaţi la un avocat pentru reprezentare.

O mare căutare în ceea ce priveşte serviciile avocaţilor o au recuperările de taxă auto pentru care există o multitudine de documente de pregătit, multă alergătură după acte, ştampile şi alte aspecte care ţin de birocraţie. Pentru acestea omul de rând nu are timp însă un avocat le poate rezolva în cel mai scurt timp. În cazul unui accident, dacă veţi căuta avocati accidente rutiere veţi primi sprijin din partea avocaţilor specializaţi în obţinerea despăgubirilor morale pentru victimele accidentelor rutiere sau familiile acestora, în caz de deces sau vătămări corporale grave, despăgubirile obţinându-se pe baza asigurării obligatorii auto, de la asigurator.

Serviciile unui cabinet de avocatură sunt foarte importante şi în ceea ce priveşte asigurările de orice fel. Toată lumea ştie că în cazul în care întâmpinaţi o problemă şi o companie de asigurări trebuie să vă despăgubească, puteţi aştepta mult şi bine iar amânările şi motivele pe care le invocă asiguratorii vă pot duce la disperare. Sistemul de asigurări în România nu este făcut să fie în avantajul cetăţeanului şi fără o mână de ajutor cel ce îşi cere drepturile este sortit amânărilor şi tergiversărilor fără număr. În loc să staţi la mila firmei de asigurări cel mai bine este să apelaţi la ajutorul unui avocat iar problemele se vor rezolva mult mai uşor. Firmele de avocatură vă pot ajuta în două moduri în privinţa recuperării banilor de pe urma asigurărilor şi anume vă pot reprezenta în instanţă sau pot media o negociere cu compania de asigurări, caz în care puteţi ajunge la o înţelegere în privinţa sumei de despăgubire, sau vă pot cumpăra cauza pe care o aveţi dându-vă banii pe care îi meritaţi urmând ca ei să continue procesul de despăgubire şi să îşi recupereze ulterior banii daţi clientului plus costurile de judecată.

Sistemul judiciar şi birocraţia sunt foarte stufoase şi necesită nervi de oţel pentru a răzbi şi a vedea problemele rezolvate în timp util, de aceea cel mai simplu este să apelaţi la serviciile unui cabinet de avocatură care vă va pune la dispoziţie o gamă largă de servicii ce vă vor aduce economii de timp şi bani.În ce situaţii putem apela la serviciile unui avocat? publicat: 2014-05-16T09:09:31+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog