Hidroizolarea construcţiilor

Apa din natură acţionează atât în formă lichidă cât şi în formă de vapori asupra construcţiilor afectând în mod continuu elementele acestora. Infiltrarea apei poate avea în timp efecte negative majore asupra tuturor părţilor construcţiei, începând de la fundaţie şi până la acoperiş. În aceste condiţii, operaţiile de protecţie prin hidroizolaţii au devenit esenţiale atât în proiectarea iniţială cât şi în protejarea ulterioară a oricărei construcţii.

Cele mai uzuale lucrări de hidroizolaţii se întâlnesc la părţile cele mai expuse ale construcţiilor cum ar fi: terasele blocurilor şi apartamentelor, terase circulabile şi necirculabile, acoperişuri, balcoane, fundaţii, pivniţe, subsoluri şi demisoluri, hale industriale şi comerciale etc.

Hidroizolaţii acoperişuri

Aşadar, atât la construcţiile rezidenţiale cât şi la cele industriale, asemenea măsuri de hidroizolaţie sunt absolut necesare pentru că ele constituie principala metodă de protecţie împotriva infiltrării apei şi a efectelor sale: rugină, condens, mucegai etc.

Sistemele profesionale de hidroizolaţii aplicate în ziua de azi sunt realizate cu materiale durabile şi tot mai performante. În funcţie de obiectiv şi de împrejurări, hidroizolaţia se va realiza cu materiale având cele mai potrivite caracteristici iar membranele utilizate pot fi după caz: compozite, cu protecţie minerală, autoadezive, antirădăcină, cu fibră de sticlă, cu voal de poliester etc.

Hidroizolaţii

Fiind vorba de foarte multe domenii de aplicare a acestor hidroizolaţii, fiecare cu secretele tehnice specifice, dar şi de materiale diferite ce trebuie utilizate după caz, lucrările de hidroizolare trebuie să fie efectuate doar de către specialişti. Aceştia se vor deplasa mai întâi la faţa locului pentru a examina situaţia şi a stabili cele mai bune metode şi materiale ce se pot aplica, apoi vor asigura o execuţie de calitate prin pregătirea specială a suprafeţelor, aplicarea celor 3 straturi principale şi termosudarea profesională a rolelor. Respectarea strictă a procedurii nu poate avea ca rezultat decât o hidroizolaţie durabilă şi de calitate !



Hidroizolarea construcţiilor publicat: 2014-03-06T08:18:20+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog