Este calculatorul second hand o afacere?

De ani buni calculatoarele evoluează continuu, parcă prea repede, abia achiziţionăm unul că este deja depăşit în câteva luni.

Despre defectarea neaşteptată, tocmai în momente nepotrivite, atunci când nu există fonduri de rezervă pentru achiziţionarea altuia nou, nu mai vorbim căci este tare neplăcut.

Zilele trecute un client a adus un PC “pe moarte” fără nicio şansă de a fi reparat prea ieftin, iar la întrebarea sa “Ce este de făcut?”, i-am răspuns “Altul!”. După câteva hohote de râs de ambele părţi, am atacat problema serios şi zâmbetele au dispărut treptat. Un sistem nou nu era deloc ieftin şi, cum era de aşteptat, nici fondurile nu erau la îndemână.

Situaţie de impas? NU. În aceste cazuri am recomandat ani la rând, cu succes, soluţii ieftine precum achiziţionarea de calculatoare second hand la preţuri mult mai mici! De exemplu: un sistem second hand i5 Quad Core la 3,4 – 3,8 Ghz, cu 6 MB cache, 4 GB RAM DDR3, hard disk 500 GB SATA, DVD-WR, 8 USB, LAN 1000 Mbps etc. este suficient pentru majoritatea aplicaţiilor rulate de majoritatea utilizatorilor. Preţul este pe la o treime faţă de un sistem nou cu aproximativ aceleaşi performanţe!

Calculatoare-Second-Hand

Să mai spun că sistemele second hand sunt adesea HP, Dell, Lenovo, Acer, Fujitsu Siemens etc. adică “de firmă” şi că orice piesă conţinută este de calitate şi că totul în ele “se mişcă” mai rapid şi mai sigur decât în cele noi chinezeşti?

Dacă garanţia oferită la sistemele second hand, de către firmele ce le comercializează, urcă până la 1 an, atunci preţul, performanţa şi garanţia sunt argumente temeinice pentru a face din achiziţia calculatorului second hand o afacere reuşită!Este calculatorul second hand o afacere? publicat: 2021-07-28T07:00:24+03:00, actualizat: 2021-07-28T08:19:03+03:00 by România Blog