Eleganța și rafinamentul prin stilul modern

Atunci când decizi să-ți construiești o casă sau să te muți într-un nou apartament, îți dorești să ai o locuință cât mai atractivă, primitoare și confortabilă. Din exterior pare ușor să decorezi o casă, însă când ești pregătit să începi tot procesul de amenajare, constați că lucrurile nu sunt atât de simple. Problemele apar atunci când nu te poți decide asupra stilului pe care dorești să-l abordezi în decorul casei.

Unul dintre stilurile adoptate frecvent în ziua de astăzi este unul practic, definit de simplitate și eleganță. Stilul modern este perfect pentru doritorii de confort, simplitate și minimalism. Este un stil ce își are propriile teme ce îl definesc, astfel oricine poate să-și decoreze locuința în tendințe moderniste.

Trebuie să ținem cont de niște puncte esențiale pe care să le respectăm îndeaproape:

– Culorile neutre: alb, negru, gri, maro, crem, nude. O paletă de culori bine aleasă va oferi camerei confort, atmosferă plăcută și liniștită. Reprezentativi într-un decor modernist sunt pereții albi, care vor prezenta câteva elemente decorative: poze și tablouri care să ofere un accent distinctiv.

– Mobilierul: materialele ce se pot combina armonios sunt sticla și lemnul masiv lăcuit. Masa cu picioare scurte și blat din sticlă, scaune cu picioare din lemn natural, canapele elegante cu picioare mari și apropiate sunt cele care pot să reprezinte centrul camerei. Spațiul nu trebuie să fie aglomerat. O cameră modernă trebuie să fie simplă și cât mai spațioasă.

Eleganța și rafinamentul prin stilul modern - Canapea şi fotoliu Maria II

– Textilele: ele trebuie combinate încât să ofere un plus de confort. Se pune accent pe materiale fine, tapițeria canapelelor și a scaunelor trebuie să fie plăcută din punct de vedere tactil și vizual. Nuanțele se mențin pale și neutre. Se poate adăuga o culoare vie, de exemplu o vază, o tapițerie, care să fie accentul reprezentativ al decorului.

– Lumina artificială sau naturală și plantele verzi: un decor modernist se evidențiază prin lumină naturală și plante. Ferestrele trebuie să fie de proporții mari, iar perdelele din materiale transparente, astfel lumina să poată să pătrundă ușor. Plantele oferă eleganță și naturalețe, iar totodată oxigenează camera.

– Simetria și geometria: tot mobilierul trebuie să fie de mărimi egale sau cel puțin apropiate. Camera are nevoie de simetrie, ce este redată prin geometria exactă a unui mobilier lemn masiv sau format din elemente din fier.

O locuință modernă este una perfectă, deoarece îmbină confortul cu vizualul plăcut, este practică, elegantă și simplă. Este recomandată persoanelor doritoare de opulență și rafinament, persoane care sunt atrase de un mediu liniștit și natural.Eleganța și rafinamentul prin stilul modern publicat: 2020-11-26T20:02:00+03:00, actualizat: 2020-11-26T20:02:00+03:00 by România Blog