Destinaţii turistice: Londra, cel mai vizitat oraș din lume

Londra

Printre cele mai vizitate oraşe ale lumii se numără şi Londra, cu o populaţie de peste 8 milioane de locuitori şi peste 20 milioane de sosiri turistice internaţionale.

În Londra locuiesc, temporar sau permanent, foarte mulţi dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, Londra fiind realmente unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din lume cu o diversitate imensă de etnii, culturi şi religii.

Londra este una dintre destinaţiile turistice pe care, apelând la zboruri low cost mai mult decât accesibile, o puteţi vizita rapid, fiind la distanţă de doar câteva ore de zbor cu avionul. Obiectivele turistice din Londra sunt nenumărate însă astăzi le vom enumera doar pe cele mai importante şi mai atrăgătoare.

Big Ben

Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot din lume şi se află în capul listei, ca simbolul numărul unu al oraşului.

Big-Ben
Ceasul din celebrul turn a fost pus în funcţiune în anul 1859 şi ne uimeşte încă şi azi cu toate componentele sale: clopot de 13 tone, minutar de 4 metri lungime, cadrane de 2 metri pătraţi, pendul de 4 metri şi 300 kilograme, mecanism de ceas cu greutate de 5 tone etc. Turnul nu are lift, în vârf putându-se ajunge doar urcând cele 334 trepte de scară.

Palatul Westminster

Palatul Westminster, sau Casa Parlamentului, a cărui reconstrucţie a început în anul 1837 după un incendiu devastator, adăposteşte astăzi Camera Lorzilor şi Camera Comunelor – cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit.

Palatul-Westminster-Big-Ben

Construit în stil neogotic, Palatul Westminster este o capodoperă arhitectonică ce ne uimeşte prin stil şi dimensiuni, întinzându-se pe o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham, reşedinţa principală a monarhilor britanici, este un obiectiv a cărui istorie începe în anul 1702 când a fost construit de Ducele de Buckingham şi continuă cu modificări interesante de-a lungul timpului.

Palatul-Buckingham

Aici veţi putea vizita Camerele de Stat, Galeria Reginei, Grajdurile Regale, schimbarea gărzilor etc.

Tower Bridge

Tower Bridge, este un alt obiectiv turistic deosebit din Londra. Construit în epoca Victoriană, acest pod permite traversarea şi admirarea panoramei peste Tamisa din zona pasajelor pietonale (podul suspendat) chiar şi atunci când podul mobil se ridică pentru trecerea vapoarelor.

Tower-Bridge

Tot aici veţi putea vedea motoarele cu abur ce ridicau podul în trecut, cele două părţi mobile ale podului cântărind peste 1.000 de tone fiecare.

Alte obiective turistice

Chiar şi numai pentru aceste obiective merită să căutaţi bilete ieftine de avion către Londra şi să vizitaţi negreşit acest oraş plin de istorie, însă atracţiile turistice sunt nenumărate: British Museum, unul dintre cele mai mari muzee din lume, Palatul Kensington, Turnul Londrei, Galeria Naţională, Piaţa Trafalgar, Catedrala Sf. Paul, Biserica Sf. Petru etc.

Londra înseamnă o experienţă unică, o bună ocazie de a vă întoarce în trecutul istoric, iar la finalul frumoasei excursii vă veţi putea delecta în parcurile St James’s Park sau Hyde Park, veţi putea călători pe verticală în gigantica roată London Eye sau vizita muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds.Destinaţii turistice: Londra, cel mai vizitat oraș din lume publicat: 2019-02-21T07:14:47+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog