Destinaţii turistice: Berlin, un oraş plin de artă şi istorie

În goana după obiective interesante şi în scopul planificării în paralel a unei noi vacanţe de neuitat, pornind de pe site-ul comunicatedepresa.net am ajuns în câţiva paşi virtuali la o nouă destinaţie turistică ce trebuie neapărat vizitată, oraşul Berlin, capitala Germaniei. Îmi vin rapid în minte idei precum Prusia, Germania Nazistă, distrugerea cu bombardamente şi artilerie, Zidul Berlinului, Berlinul de Est şi de Vest, reunificarea Berlinului. O perioadă zbuciumată şi o istorie recentă bogată …

Un monument istoric impresionant din Berlin este Memorialul Holocaustului. Acesta este constituit din 2711 de plăci din beton, cu înălţimi variabile, dispuse pe o suprafaţă de aproape 5 hectare. Monumentul ne aminteşte astfel de cele peste 6 milioane de victime ucise de regimul nazist în timpul Holocaustului.

Legat de separarea Berlinului, un obiectiv ce ne aminteşte de trista perioadă a Războiului Rece este Zidul Berlinului cu punctele de control Poarta Charlie şi Poarta Lacrimilor, unde familiile erau nevoite să se despartă. Deşi în anul 1961 zidul măsura 160 Km, după reunificare zidul a fost dărâmat complet, astăzi rămânând doar câteva vestigii din vechea construcţie ce a separat Estul de Vest timp de aproape 28 de ani.

Aveţi ce vizita în Berlin, iar pentru ca lucrurile să fie şi mai simple, o excursie de tip city break Berlin vă va ghida către asemenea obiective turistice şi veţi avea în plus transportul, cazarea, excursiile cu autocarul etc. incluse sau asigurate contra cost. Iată în continuare alte câteva obiective pe care le puteţi vizita:

Reichstag

Clădirea Parlamentului (Reichstag) este o clădire imensă, impresionantă în egală măsură atât în interior, cât şi în exterior cu un design arhitectural deosebit. Cupola imensă de sticlă vă va oferi privelişti panoramice spectaculoase asupra oraşului Berlin. Este cea mai reprezentativă clădire a fostului Imperiu German şi veţi rămâne cu siguranţă, în urma vizitării, cu o amintire de neuitat.

Berliner-Dom

Catedrala din Berlin (Berliner Dom) este de o frumuseţe incredibilă. Este impunătoare în primul rând prin cupola uriaşă şi interesantă prin îmbinarea stilurilor arhitecturale multiple. Superbele faţade exterioare şi elementele interioare precum orga, altarul, tavanele, vitraliile şi ornamentele, vă vor încânta rând pe rând.

Poarta-Brandenburg

Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor) a fost constuită în anul 1791 şi este cel mai important simbol al oraşului. Poarta are 26 de metri înălţime, 12 coloane imense, iar deasupra se află un frumos car triumfal tras de patru cai (cvadrigă). Poarta a fost simbolul separării Berlinului în anul 1945 şi tot ea a fost simbolul reunificării în 1989.

Berliner Rathaus - Palatul Charlottenburg

Istoria a lăsat în acest oraş amprente importante de-a lungul timpului, aşadar o vizită este oricând binevenită pentru că vă va oferi cu siguranţă o încărcătură emoţională deosebită. Lista obiectivelor continuă desigur, Berlinul oferindu-vă multiple puncte de interes la fel de atrăgătoare precum Berliner Rathaus, Palatul Charlottenburg, Potsdamer Platz, Alexanderplatz, Tiergarten, Unter den Linden etc.Destinaţii turistice: Berlin, un oraş plin de artă şi istorie publicat: 2014-05-22T07:24:17+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog