Despre serviciile autorizate de protecţia muncii SSM

Cu siguranţă nu toată lumea cunoaşte foarte multe detalii despre meseria de inspector SSM şi probabil cu atât mai puţine informaţii despre beneficiile pe care le pot avea colaborând cu acesta. Iată o rapidă punere în temă cu privire la aspectele specifice activităţii din domeniul protecţiei muncii SSM.

Experţii SSM şi SU prestează servicii autorizate de protectia muncii Bucuresti şi în toată ţara fiind specializaţi prin cursuri de specialitate. Aceştia activează adesea în cadrul unor societăţi special înfiinţate pentru a acorda sprijin societăţilor comerciale în domeniul protecţiei muncii.

Aceste societăţi sunt abilitate de către foruri în drept, conform legislaţiei în vigoare (Legea 319/2006, Legea 307/2006). Serviciile de protecţia muncii sunt oferite societăţilor, indiferent de numărul de angajaţi, atât în domeniile securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) cât şi în domeniul situaţiilor de urgenţă (SU), al prevenirii şi stingerii incendiilor (PSI) etc.

Marele avantaj de partea societăţilor ce apelează la asemenea servicii complexe de protecţia muncii în Bucureşti sau la nivel judeţean este certitudinea identificării nevoilor reale şi obţinerea de consultanţă în remedierea problemelor. Totodată lucrătorii vor fi informaţi corespunzător şi vor fi instruiţi cu normele de protecţia muncii specifice, pentru eliminarea factorilor de risc, eliminarea factorilor de accidentare, respectiv reducerea riscurilor profesionale.

Protectia-muncii-SSM

Un alt avantaj al colaborării cu asemenea specialişti este reţeaua lor de colaboratori de specialitate din diverse domenii conexe: controlul cazanelor şi al recipientelor, controlul instalaţiilor de ridicat, verificarea rezistenţei şi dispersiei la instalaţiile de împământare, controlul echipamentelor PSI şi al echipamentelor de protecţie individuală, verificarea aspectelor ce ţin de medicina muncii etc.

Înainte de a solicita consilierea şi a încheia un contract de prestări servicii cu o societate de servicii de protecţia muncii SSM este bine să verificaţi portofoliul său, numărului de firme deservite şi numărul de angajaţi ai acestora, faima clienţilor pe plan naţional şi internaţional etc. O experienţă cât mai îndelungată şi un portofoliu cât mai bogat, nu pot fi decât în avantajul net al dumneavoastră.Despre serviciile autorizate de protecţia muncii SSM publicat: 2016-07-22T15:03:12+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog