Cum să alegi şcoala de şoferi

Pentru a obţine permisul de conducere este obligatoriu să urmezi cursurile unei şcoli de şoferi. Cursurile şcolii de şoferi, fie că optezi pentru categoria B, C sau C+E, cuprind: partea teoretică (legislaţia rutieră) şi partea practică (orele de conducere cu un instructor al şcolii).

Criteriile după care poţi alege o şcoală de şoferi pot fi:
– calitatea orelor de legislaţie rutieră;
– experienţa şi nivelul de implicare al instructorului;
– maşina cu care se vor face orele de condus;
– locaţia şcolii de şoferi;
– flexibilitatea orelor de conducere.

Calitatea orelor de legislaţie rutieră
În timpul cursurilor de legislaţie rutieră, se explică, pe înţelesul tuturor, Codul Rutier şi legislaţia în vigoare, astfel încât, tu să înveţi nu doar să promovezi examenul teoretic, ci şi să fii şi un şofer foarte bun. Cu ajutorul unor materialele didactice specifice (scheme, imagini cu situaţii posibile, machete), profesorul exemplifică cursanţilor diverse situaţii cu care aceştia se pot întâlni. Astfel, cursanţii înţeleg mai bine cum să semnalizeze, cum şi când să acorde prioritate, regulile de circulaţie etc.

Experienţa şi nivelul de implicare al instructorului
Experienţa şi nivelul de implicare al instructorului auto pot fi factori destul de importanţi în alegerea unei şcoli de şoferi. Instructorul adoptă rolul de profesor şi are o responsabilitate importantă în dezvoltarea cursanţilor ca şoferi. El trebuie să dea dovadă de răbdare, de înţelegere şi flexibilitate. Stilul de lucru trebuie să fie diferit de la cursant la cursant, în funcţie de personalitatea şi de capacitatea de asimilare a fiecăruia. Informează-te cu privire la experienţa instructorului şi caută părerile şi review-urile lăsate de foştii cursanţi.

Maşina cu care se vor face orele de condus
Parcul auto, al fiecărei şcoli de şoferi, poate fi dotat cu o multitudine de tipuri de maşini. De la Dacia Logan până la BMW seria 5, poţi alege o maşină cât mai apropiată ca dotări, motorizare şi confort cu maşina personală sau cea pe care urmează să o achiziţionezi. Astfel, atunci când vei obţine permisul de şofer, tranziţia să fie mult mai uşoară.

Locaţia şcolii de şoferi
O şcoală de şoferi apropiată de casă, poate însemna timp mai puţin pierdut pe drum. Multe persoane aleg o şcoală de şoferi mai apropiată de locuinţa lor sau din preajma locului de muncă. Astfel, pot face orele de conducere imediat după terminarea programului de lucru.

Flexibilitatea orelor de conducere
Pentru a experimenta condusul în toate perioadele zilei (zi, noapte), orele de practică trebuie să fie programate cât mai variat, în funcţie de disponibilitatea ta şi a instructorului. Flexibilitatea orelor de conducere este un criteriu destul de important, dacă ai o agendă foarte încărcată. De obicei, şcolile de şoferi sunt flexibile şi poţi alege tu intervalul orar.

Dacă sunteţi în căutarea unei scoli de soferi in Bucuresti, sector 6, vă recomandăm Şcoala de şoferi Dicu, deoarece este o şcoală de şoferi care încearcă să ofere cele mai bune servicii clienţilor săi şi să se adapteze preferinţelor şi nevoilor acestora. Această şcoală dispune de săli şi maşini dotate corespunzător şi de instructori cu experienţă, iar plusul de valoare este adus prin programul flexibil al cursurilor practice şi teoretice, flexibilitatea punctelor de întâlnire, posibilitatea de a face cursuri şi în limba engleză la orice categorie şi plata în rate a cursurilor.Cum să alegi şcoala de şoferi publicat: 2014-12-10T09:59:18+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog