Cum poţi face un face-lift apartamentului tău ca să arate de 2021

Spaţiul în care locuim sau lucrăm devine, AZI, mai mult ca niciodată, vital. Ce înseamnă o casă cu gust şi cum poţi face un face-lift apartamentului tău ca să arate de 2021

2020 a venit cu un întreg palmares de provocări, începând cu faptul că acasă a devenit locul în care ne odihnim, lucrăm, învăţăm şi mâncăm. În 2021, ne-am învăţat lecţiile şi am înţeles că spaţiul în care locuim este vital. Casa are acum rol şi de birou, poate chiar şi de şcoală, iar pentru asta trebuie să ne asigurăm că apartamentul nostru răspunde tuturor cerinţelor impuse.

Oboseala pandemică (pandemic fatigue) ne-a făcut să ne reconfigurăm traseul în materie de designul interior: accentul cade pe confort și siguranță, pe spații primitoare, care să emane acel hygge danez. Încăperile open-space își pierd din popularitate, iar oamenii râvnesc acum la intimitate, chiar și în interiorul propriei case.

Chiar dacă nu vrei să îți amenajezi complet apartamentul, îi poți face câteva modificări ca să fie un spațiu demn de 2021. Anul acesta în materie de design interior accentul cade pe versatilitate. Spațiul în care locuiești trebuie să fie adaptat și condițiilor de muncă; conturează-ți un colț specific în care să poți lucra în liniște, biroul e unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont. Amplasat într-un loc luminos și departe de distrageri – de preferat cu spatele la televizor sau locul de joacă al celor mici – ca să te poți concentra.

Amenajari-interior-3

Apelează la pete puternice de culoare, cum ar fi albastru, care îți va crește productivitatea. Ca să conturezi o casă cu gust în 2021, piesele care nu au voie să lipsească sunt plantele verzi, de dimensiuni variate, pe care le poți avea în întreaga casă. Nu doar că arată bine, însă te vor face să te simți bine. În ceea ce privește idei de amenajari bucatarii, îți poți transforma bucătăria adăugând elemente și decorațiuni inspirate din natură; alege o perdea din in, un covor din iută, o lustră cât mai simplă. Masa și scaunele pot schimba aspectul întregii încăperi, așa că alege piese deschise la culoare, care vor oferi senzația de spațialitate. Acum, mai mult ca niciodată, vrei ca spațiul tău să pară cât mai dimensional, pentru a nu te simți sufocată.

Amenajari-interior-1-2

2021 continuă să propulseze trenduri minimaliste; poți ține cont de asta atunci când te ocupi de amenajare dressing, oferind un suflu nou spațiului în care îți depozitezi hainele. Alege să renunți la ce nu porți, pentru ca spațiul să devină cât mai aerisit – asta e important nu doar din punct de vedere estetic, ci și în ceea ce privește sănătatea, principalul cont de care trebuie să ținem cont când reamenajăm în 2021.

Ce s-a schimbat în felul în care ne privim casele este importanța pe care o acordăm aerului; în urma unei analize efectuate de Michael Stott, CEO la Urbis, calitatea aerului e cel mai important punct focal în casele noastre post-pandemice; dincolo de aerisirea naturală, sistemele de îmbunătățire a calității aerului nu fac decât să contribuie la consolidarea unui spațiu sănătos, în care să ne simțim feriți de pericolele propuse de lumea exterioară.

Axează-te pe repartizarea spațiilor: dormitorul trebuie să fie locul în care te odihnești; impune-ți să nu îți muți biroul aici, pentru că nu poți fi productiv în locul destinat odihnei. Optează pentru piese de decor în culori vii, care o să te energizeze, și materiale naturale, care au efect reconfortant.

Casele noastre post-pandemie sunt descrise de fuziunea între estetic, confortabil, intim și sigur; accentul se îndreaptă înspre materiale ușor de curățat și întreținut, obiecte decorative care nu rețin praf. Pandemia consolidează o serie de nevoi pe care casele noastre trebuie să le îndeplinească: nevoia unui spațiu aerisit, a unui spațiu care poate încorpora locul de muncă, nevoia unei case confortabile și practice.

Amenajari-interior-5-6

Deși economia a fost afectată în perioadă pandemică, interesul se îndreaptă înspre conturarea unor spații durabile, chiar dacă prețul final va fi mai ridicat; oamenii vor case bine-făcute în care să se poată simți cu adevărat bine. Coordonatele lui 2021 în materie de design interior gravitează în jurul confortului elegant și funcțional: un spațiu care arată bine te face să te simți bine, să lucrezi bine și să fii în echilibru cu cei din jur și cu tine. În 2021, atenția se mută către conturarea unui spațiu armonios, cu rol protector de zid împotriva lumii de afară. Pandemia nu ne-a schimbat doar pe noi, făcându-ne mai temători și mai însetați de speranță, ci a schimbat și spațiile în care locuim: le-a consolidat în așa fel încât să ne ghideze și să ne ofere direcție, adăpost, siguranță.



Cum poţi face un face-lift apartamentului tău ca să arate de 2021 publicat: 2021-03-19T20:45:25+03:00, actualizat: 2021-03-19T20:48:09+03:00 by România Blog