Cum îi arde Statul la buzunar pe copiii noştri

Statul a dat o lege fulger pentru plafonarea energiei electrice, prin care îi arde la buzunar pe părinţi şi pe copii dacă stau separat.

În prag de sărbători, pe scumpiri masive, pe criză, în frig, când vin câteva clipe liniştite în familie, românii sunt pentru a mia oară bulversaţi, alergaţi şi trişti!

Urmările legii?

1) Statul îi arde oricum pe copii!

Dacă părinţii au avut tupeul să ia o garsonieră copilului, făcând un credit pe 19 ani! pe Stat nu-l interesează! Părinţii au 2 locuinţe! iar copilul trebuie să plătescă scump energia, punct!

2) Statul îi aleargă pe părinţi şi îi arde şi pe aceştia…

Daca părinţii nu aleargă şi nu depun cerere, declaraţie etc. atunci nu vor beneficia ca toţi românii implicit de reduceri! că au avut tupeul să ia copilului o garsonieră cu credit pe 19 ani şi au 2 locuinţe! aşadar şi la prima locuinţă părinţii riscă să plătească scump energia!

Şi ce declaraţii, de unde modele, unde se depun, pentru ambele locuinţe?, la ambii furnizori?, cât durează verificarea, acceptarea, cum va fi sigur corect? Şi dacă depui greşit e fals în declaraţii, amenzi, penal, teamă, stress, frică. Urgent! în doar câteva zile lucrătoare care au mai rămas din an!

Disperare la TV, toţi spun că 9 milioane trebuie să facem cereri, ies conducătorii senini şi spun să stăm liniştiţi că doar unii trebuie să depună declaraţii. (n.r.: adică nu sunt 9 milioane de proşti ci mult mai puţini, câţi să fie, 1 milion de proşti, hai că nu-s mulţi… ăştia să alerge dă-i în … că au 2 locuinţe!).

3) Arderea copiilor la buzunar se va face aproape 3 ani de zile!

Legea prevede prețul plafonat la energie electrică pentru perioada 1 ianuarie 2023-31 martie 2025, deci aproape 3 ani! Dacă părinţii riscă să plătească scump o vreme, copiii sigur! vor plăti scump 3 ani!

Explicaţii (pentru cei ce au dat această Lege)

Un copil nu are zeci de mii de euro să cumpere un apartament. Se angajează şi el, şi peste muuulte luni poate va avea un salariu stabil şi să facă un credit. Deci, o vreme lungă el nu are nimic!

Se angajează pe salariul minim că nu are experienţă, până face facultatea etc. Poate să ia un apartament la 3 luni de la angajare?? Nu!! Stă cu chirie şi dă o căruţă de bani! din nimicul de salariu pe care îl ia la începutul vieţii sale.

Părinţii săi au o locuinţă şi adesea au probleme, stau cu bătrâni, bolnavi, au probleme cu banii etc. Fac totuşi un credit, pe 19 ani de exemplu că au venituri mici, ca să ia copilului o garsonieră.

Creditul şi actele şi contractul la energie sunt toate pe numele părinţilor, că nu au încotro! Copilul nu poate face credit că nu are vechime şi salar mare, apoi Copilul nu poate face acte sau contracte că nu e proprietar.

Copilul îşi începe viaţa în garsonieră şi îşi plăteşte el utilităţile, cum şi în chirie tot el plătea.

Dar vine Statul! şi zice ăştia-s bogaţi măh! şi-i aleargă că au 2 proprietăţi şi trebuie neapărat şi urgent să facă nu ştiu ce formalităţi că altfel vor fi cei mai proşti din ţara asta şi vor plăti scump la ambele locuinţe! Şi chiar dacă depun cerere tot îi taxează scump la a doua, unde copilul va fi ars 3 ani la buzunar!

Cum îi arde Statul la buzunar pe copiii noştri

Morala?

Copilul român nu are nicio şansă în România! El nu are niciun ajutor, nu are de unde, nu are nimic la început.

Iar Statul Român dă o lege pentru a-i arde la buzunar pe copii, ani de zile:
şi dacă îşi încep viaţa singuri şi stau în chirie;
şi dacă sunt ajutaţi şi le iau părinţii o garsonieră.

Vai de micii copii ai României, vai de studenţi, vai de chiriaşi, vai de tinerii amărâţi aflaţi la început de drum!

Frumos cadou de sărbători ne-aţi făcut dragi conducători! Ne-aţi pus să alergăm disperaţi în frig, printre sărbători, la furnizori neştiutori şi ei, disperaţi şi ei de valul de cereri şi declaraţii, să ne luăm ce ni se cuvenea de fapt! sau măcar o parte! şi să rămânem şi de sărbători trişti!

Acum că treburile ţării sunt rezolvate şi noi rămâne să ne disperăm reciproc cu furnizorii, dvs. puteţi merge liniştiţi în vacanţa parlamentară. Lăsaţi că ne descurcăm noi cumva până reveniţi prin februarie. Şi dacă nu reuşim, plătim neplafonat peste tot! ce putem face…

Ce mai zic oamenii…

– În lipsa acestei declarații depuse la furnizor, anterior lunii de livrare, un consumator chiar dacă are aceste drepturi, nu va beneficia de ele

– Dacă nu depui declaraţia… vei achita cu 60-90% mai mult pentru energia electrică consumată în situația în care te-ai fi încadrat la condițiile de plafonare prevăzute de lege.

– Șocant. Legea plafonării obligă mulți români să achite mai mult la energie electrică, nu doar de la 1 ianuarie 2023, ci și retroactiv pentru anul 2022!

– Dorința de a face legi antibogați, acolo unde nu sunt de fapt bogați… încă o dată unii românii sunt puși într-o situație umilitoare de a alerga cu hârtii de sărbători…

– Românii au deja cel mai mic consum de energie pe locuitor din Europa! Statul vrea să ne ardă şi la acest consum minim!

– Aplicarea legii introduce discriminări!

– Legea creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică!

– Reglementarea descurajează economisirea de energie!

Solicităm schimbarea urgentă a acestei legi și eliminarea articolelor aberante care obligă românii să scoată mai mulți bani din buzunar, atât pentru consumurile de energie electrică din urmă, cât și pentru consumurile viitoare, dar și pentru faptul că în prag de sărbători, în plină iarnă cu temperaturi scăzute, această lege aduce oamenii disperați la cozi uriașe la ghișeele furnizorilor. STOP aberațiilor!!!

[20.12.22 Update]

S-au format deja cozi la furnizorii de energie electrică, unde oamenii se înghesuie şi stau ore întregi în frig să depună cereri și declarații… Unii nu folosesc internetul, alţii vor să întrebe ce au de făcut…

[21.12.22 Update]

Urmare a contestării măsurii, atât de consumatori cât și de distribuitorii de electricitate, cererile şi declaraţiile se pare că vor fi eliminate…Cum îi arde Statul la buzunar pe copiii noştri publicat: 2022-12-15T16:00:30+03:00, actualizat: 2022-12-21T08:59:42+03:00 by România Blog