Covoarele ne cuceresc din nou

Moda este trecătoare. Parcă mai ieri aveam casa plină de ele şi brusc au dispărut, elemente rigide luându-le rapid locul, iar acum parcă moda lor revine, o modă soft şi plină de culoare … dar ştiţi despre ce vorbim?

Exact, covoarele sunt subiectul nostru de astăzi şi spuneam că zeci de ani le-am utilizat cu mare drag în casă, cu modele având culori plăcute, desigur limitate la ceea ce se găsea în comerţul acelor ani. Apoi locul lor a fost luat cu repeziciune de parchet, e drept modern şi aspectuos dar parcă rigid adesea în împrejurările în care doream să simţim căldura şi efectul soft al covorului tradiţional. Iar culoarea, acel joc de culori specific nu poate fi egalat nicicum de parchet sau de alte elemente echivalente pentru că această calitate va aparţine în mare măsură doar covorului, la fel ca în trecut se pare că şi pe viitor …

Covoare-1

Revenirea la covoare se pare că se face mai repede decât credeam, într-un stil nou, cu modele şi culori incredibile ce umplu casa de bucurie. De fapt, în ziua de azi când spunem covoare ne gândim mai mult la artă şi efecte, la modul în care luminăm o cameră, la modul în care înveselim copiii ce se joacă în ea, la modul în care ne asigurăm confortul maxim şi ne impresionăm vizitatorii. Covoarele se fac acum la comandă şi sunt de cea mai bună calitate, astfel încât orice idee ai avea aceasta poate prinde viaţă în covorul de pe podeaua casei tale. Tehnica avansată permite realizarea modelelor de covoare tradiţionale, a covoarelor persane dar şi a covoarelor moderne, a covoarelor shaggy sau a celor pentru copii.

Covoare-copii

Tehnologia modernă se aplică acum diverselor materiale precum lână, mătase, piele, blană, acril, poliester etc. Şi pentru că vorbim de arta covoarelor, la mare căutare sunt covoarele originale de firmă dintre care menţionăm doar câteva: Guy Laroche, Lauren Jacob, Renato Balestra, Brink-Campman, Bakero, Pierre Cardin, Volker Heinrich, Wissenbach etc.

Covoare-2

Acest fapt confirma încă o dată interesul tot mai crescut pentru noile covoare de calitate înaltă, atât pentru covoarele unice de firmă cât şi pentru cele personalizate la comandă.


Covoarele ne cuceresc din nou publicat: 2014-04-28T19:07:15+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog