Condiţii pentru obţinerea unui credit bancar

Creditele bancare se acordă în general pe baza unui scoring realizat de către bănci. Acesta este bazat atât pe elemente ce depind de veniturile obţinute cât şi pe factorii de risc.

Principala condiţie ce trebuie îndeplinită pentru obţinerea unui credit de la o bancă este obţinerea de venituri suficiente din care să se poată rambursa în rate împrumutul efectuat. Se vor lua în calcul atât obligaţiile de plată existente către furnizorii de servicii cât şi ratele la alte bănci, asigurări, leasing etc.

O altă condiţie necesară pentru obţinerea de credite bancare este stabilitatea veniturilor sau mai pe înţelesul tuturor vechimea în muncă. Aceasta trebuie să completeze prima condiţie şi constă în vechimea de la actualul loc de muncă şi în vechimea totală în câmpul muncii.

Succesul în aprobarea unui credit bancar depinde şi de comportamentul anterior din timpul rambursării altor credite. Astfel dacă rambursarea creditelor din trecut s-a efectuat fără probleme şi nu sunteţi menţionat negativ în evidenţa Biroului de Credit sau a Centralei Riscurilor Bancare, atunci şi această condiţie este îndeplinită.

Ultima condiţie este deţinerea garanţiilor solicitate de bancă precum ipoteca pe locuinţă sau existenţa unui co-plătitor. Este bine de ştiut că băncile nu acordă creditul doar privind garanţia, ci principala condiţie este venitul şi stabilitatea acestuia.

Creditul bancar cel mai simplu, rapid şi uşor de obţinut este creditul de nevoi personale şi poate fi utilizat pentru consum, studii, tratamente medicale, îmbunătăţiri şi reamenajări ale locuinţei, achiziţionarea aparaturii electrocasnice, vacanţe etc.

Dacă aveţi nevoie de un împrumut financiar un bun punct de plecare este site-ul www.credite.ro pentru că aici, ţinând cont de condiţiile de mai sus şi pregătind toate datele necesare, veţi putea începe studiul comparativ al ofertelor de creditare …Condiţii pentru obţinerea unui credit bancar publicat: 2014-02-22T21:33:12+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:36+03:00 by România Blog