Ce nu știai despre implantul dentar – 7 mituri care te pot împiedica să mergi la dentist și să îți recapeți zâmbetul

De câte ori ai judecat o persoană înainte de a o cunoaște? Sau de câte ori ai spus că nu-ți place un anume fel de mâncare, fără să o guști înainte? Ei bine, prejudecățile ne simplifică foarte mult experiențele și determină ce fel de comportament să adoptăm.

Niciun cabinet stomatologic sau dentist, implicit, nu au fost ocolite de astfel de tipare de gândire. De câte ori nu ți-ai imaginat dentistul în rolul unui personaj negativ al unui film hollywoodian? Sau de câte ori nu te-a speriat imaginea cabinetului plin de ustensile ascuțite sau freze zgomotoase?

Implanturile dentare sunt unele dintre cele mai de seamă invenții din ramura stomatologiei. Dinții lipsă pot fi înlocuiți, fără ca măcar să se observe diferențele. Totuși, o astfel de metodă, încă este privită cu scepticism. De ce? Tocmai prin prisma etichetelor puse fără a cunoaște toate detaliile despre implanturi dentare sau chirurgia dentara.

Ce nu știai despre implantul dentar – 7 mituri care te pot împiedica să mergi la dentist și să îți recapeți zâmbetul

Iată 7 mituri despre implantul dentar,  pe care nu ar mai trebui să le crezi:

1. Durerea pe care o vei resimți în timpul implantului este de nesuportat – Nimic mai fals. Evoluțiile tehnologice ne scutesc de a simți aproape orice fel de durere. Se va face o anestezie locală, iar singurele inconveniente resimțite vor fi vibrațiile aparatelor utilizate.

2. Metoda este mult prea costisitoare și nu merită efortul – Ar trebui să gândești mult mai practic. Implantul dentar este o investiție care are o rezistență crescută. Banii investiți sunt justificați tocmai datorită beneficiilor pe care le implică procesul.

3. Dacă ai reușit să faci implantul, poți reveni la rutina ta zilnică, fără probleme – Fumatul este principalul factor favorizant care poate afecta osteointegrarea implantului. Este necesară o igienă riguroasă și renunțarea la obiceiurile vicioase.

4. Dacă ți-a căzut un dinte, nu înseamnă că și ceilalți de lângă pot să cadă – Ei bine, lipsa unui dinte afectează masa osoasă și poate duce la pierderea mai multor dinți.

5. Nu mai trebuie să îți îngrijești dinții dacă ai efectuat un implant dentar – Din contră, regulile de igienă trebuie prioritizate și mai mult.

6. Poți fi alergic la implant – Apariția alergiilor este aproape imposibilă pentru că materialele folosite sunt biocompatibile. Oricum, înainte de realizarea implantului, pacientul este atent investigat.

7. După implant, nu mai trebuie să urmezi nicio indicație – După terminarea procesului, poate fi un tratament antiseptic, antiinflamator și/sau antibiotic.

Implanturile dentare sunt soluția pentru a-ți recăpăta zâmbetul și încrederea în forțele proprii. Renunță la prejudecăți și apelează fără teamă!



Ce nu știai despre implantul dentar – 7 mituri care te pot împiedica să mergi la dentist și să îți recapeți zâmbetul publicat: 2021-01-10T14:00:52+03:00, actualizat: 2021-01-10T14:10:20+03:00 by România Blog