Ce este un dezumidificator, Caracteristici, Beneficii

În sezonul rece casele se pot confrunta cu probleme precum apariţia mucegaiului, din cauza umezelii care apare pe pereţi. Ce se poate face pentru a elimina acest risc?

Ce este un Dezumidificator?

Există echipamente speciale care ajută la uscarea pereţilor. Dezumidificatorul este un astfel de aparat care ajută la uscarea pereţilor din spaţiile închise, indiferent că sunt case, apartamente, depozite sau beciuri.

Caracteristicile unui dezumidificator

Un dezumidificator profesional are capacitatea de a reţine până la 18 litri în fiecare zi. Acest tip de aparat monitorizează şi reduce umiditatea, are o funcţie specială de dezgheţare automată şi elimină astfel mucegaiul, cu un consum mic de energie electrică.

Dezumidificatorul de aer poate funcţiona la temperaturi între 5 şi 35 grade Celsius. Atunci când se umple cuva cu apă, acesta se opreşte automat. Dacă i se ataşează un furtun extern, dezumidificatorul poate funcţiona continuu.

Utilitatea unui dezumidificator de aer pentru casele din România

Beneficiile utilizării unui dezumidificator

Primul beneficiu este cel al sănătăţii şi stării de bine. Un aer uscat şi filtrat nu va permite existenţa în încăpere a bacteriilor, alergenilor, sporilor, acarienilor, particulelor diverse, să plutească şi să se acumuleze sau să se dezvolte în voie. De asemenea vor dispărea mirosul greu şi senzaţia de aer rece.

Utilizarea unui dezumidificator va diminua mucegaiul şi egrasia de pe pereţi, deoarece va reduce umiditatea în exces.

Un alt avantaj este cel al protecţiei hainelor, mobilierului şi obiectelor din încăpere, deoarece mucegaiul nu se va depune pe ele.

Deşi pare un moft, crearea unui ambient plăcut se poate realiza cu un dezumidificator. Acesta va creşte confortul din mai multe puncte de vedere: elimină senzaţia de rece şi umed, purifică şi odorizează aerul, încălzeşte uşor cameră, îmbunătăţeşte somnul, permite uscarea rufelor în casă etc.

În concluzie, casele din România pot combate problemele care apar în sezonul ploios şi rece cu echipamente performante, care pe lângă că usucă pereţii şi combat mucegaiul, aduc şi beneficii în domeniul sănătăţii şi confortului.Ce este un dezumidificator, Caracteristici, Beneficii publicat: 2021-09-26T10:07:41+03:00, actualizat: 2021-09-26T11:31:41+03:00 by România Blog