Bucătăria şi mobila de bucătărie

Indiferent de tipul de imobil, fie că este vorba de o casă sau de un apartament, una dintre cele mai importante încăperi este bucătăria pentru că în ea vă veţi petrece o mare parte a vieţii de zi cu zi. Încăperea este vizitată şi utilizată de mai multe ori pe zi, de fiecare membru al familiei şi de aceea aceasta trebuie să fie foarte bine gândită, de la proiectarea spaţiului până la mobila de bucătărie şi aparatura specifică. Astăzi vom analiza câteva aspecte ce vă vor ajuta în luarea deciziilor pentru comanda mobilei de bucătărie.

Proiectarea bucătăriei
Aşa cum spuneam, cazul ideal presupune proiectarea de la zero a încăperii bucătăriei şi acest lucru se poate numai în cazul construcţiilor noi de tip casă sau vilă. Atunci când se poate, proiectaţi bucătăria astfel încât să asiguraţi un spaţiu cât mai mare, în care să se ţină cont de racordarea cât mai convenabilă a utilităţilor şi care să permită dispunerea cât mai aerisita a mobilei şi aparaturii. Iluminatul natural nu trebuie neglijat pentru a avea o bucătărie luminoasă şi plăcută.

Mobilă gata făcută sau la comandă?
Luaţi în calcul fiecare componentă a mobilei, imaginaţi-vă activitatea şi simulaţi pe viu pentru a depista situaţii la care poate nu v-aţi gândit. Gândiţi-vă pe unde mergeţi, unde staţi, cum se deschid uşile şi sertarele mobilei, cum se deschid uşile şi geamurile încăperii, unde amplasati electrocasnicele, centrala termică, hota, etc. Atunci când bucătăria este spaţioasă alegerea mobilei de bucătărie nu este o problemă din punct de vedere al dimensiunilor, însă în cazul spaţiilor mici, operaţiunea se complică şi necesită multe măsurători pentru a nu greşi. Măsuraţi de 10 ori şi comandaţi o dată pentru că neatenţiile pot avea urmări foarte neplăcute. Cu alte cuvinte, atunci când există spaţiu se poate alege orice mobilă gata făcută după bunul plac, însă atunci când spaţiul nu permite, se impune o mobila la comandă.
Mobila la comandă poate fi mai scumpă însă are şi avantaje. Atunci când îţi doreşti un design modern şi inovator, sau când doreşti o combinaţie aparte de materiale şi culori, sau când pur şi simplu îţi doreşti ceva de o calitate superioară şi unicat, soluţia este mobila de bucătărie la comandă. Ce poate fi mai satisfăcător decât să faci „imposibilul” posibil, şi asta nu oriunde, ci în casa în care vei trăi tu!

Materiale şi culori
Despre materiale, putem menţiona că acestea trebuie să fie rezistente la condiţiile din bucătărie şi mai ales la căldură şi umiditate. A se evita lemnul netratat chimic, în favoarea MDF-ului şi PAL-ului. Sticla, aluminiul şi oţelul sunt elemente moderne şi se pot întreţine uşor. Canturile şi feroneria trebuie să fie aspectoase dar mai ales mai rezistente pentru că vor fi uzate mai intens decât mobila din alte camere. Cât despre culori, numai dumneavoastră decideţi. Mobila de bucătărie poate avea culori calde şi energizante sau din contră reci dar liniştitoare. Ţineţi cont de combinaţiile de culori ce se pot îmbina cu aparatura electrocasnică şi chiar cu zugrăveala şi faianţa.

Ergonomie şi durabilitate
Un aspect ce se va regăsi în preţ este durabilitatea. Atunci când comandaţi mobilă de bucătărie încercaţi să alegeţi, proporţional cu preţurile pe care le puteţi suporta, materialele de calitate sporită, durabile, mai rezistente la uzură. Bucătăria trebuie să-şi atingă scopul pe termen lung, fără chinuri şi neplăceri zilnice şi de aceea nu trebuie să faceţi rabat de la calitate în alegerea ei. Legat de durabilitate, concepeţi dispunerea cât mai ergonomică a vaselor, veselei şi ustensilelor, evitând astfel disconfortul cât şi acţionările şi uzurile inutile.

Achiziţionare şi transport
Sunteţi pregătiţi să comandaţi? Cea mai simplă metodă pentru achiziţionarea mobilei de bucătărie este comanda dintr-un magazin online de mobilier. Daţi mare atenţie fiecărui amănunt precum dimensiunile corpurilor, accesoriile din dotare, culorile disponibile şi combinaţiile de culori posibile. Cereţi consultanţă şi măsurători gratuite după caz, interesaţi-vă de livrare şi costurile de transport. Am fost plăcut impresionat de un magazin online mobshop.ro în care se comercializează mobilă de bucătărie dar şi dormitoare, biblioteci, dulapuri, birouri, canapele, saltele, mese, scaune, etc. Pe lângă oferta tip, se poate comanda mobilier la comandă în doar 3 paşi. Cu alte cuvinte, alegi mobila de bucătărie sau ţi-o proiectezi singur şi … o primeşti la tine acasă.Bucătăria şi mobila de bucătărie publicat: 2013-08-28T18:47:54+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:36+03:00 by România Blog