Avantajele închirierilor auto pe termen lung

În mediul de afaceri, necesităţile de deplasare şi transport diferă foarte mult de la caz la caz. Uneori maşinile de serviciu şi de livrare a mărfii sunt necesare permanent, alteori acestea sunt necesare sezonier sau doar ocazional. Fiecare firmă îşi cunoaşte necesarul şi procedează după caz, aşa cum este mai util şi mai avantajos. În funcţie de tipul şi specificul activităţii, soluţiile pot fi de achiziţionare a vehiculelor sau doar de închiriere pe termen lung. Soluţia din urmă este se pare tot mai căutată în ultima vreme, deoarece ea vine cu avantaje reale în cazul companiilor care nu au nevoie sau nu doresc achiziţionarea vehiculelor. Să analizăm un pic acest caz.

Acum mulţi ani în urmă lucram la o multinaţională ce avea propriul parc auto. Totul părea bătut în cuie până când, o idee venită de la conducerea de afară avea să ne bulverseze gândirea: „Vom renunţa la parcul auto cu toate cheltuielile şi grijile legate de acesta şi vom utiliza maşini închiriate, sau servicii externe complete de transport…”. Atunci am rămas şocaţi cu toţii deoarece: maşinile dispăreau, şoferii dispăreau, garajul dispărea, iar cheltuielile, evidenţa, mentenanţa, cauciucurile, combustibilii, reparaţiile, asigurările, actele, pe scurt toate grijile se duceau pe apa sâmbetei! Era începutul a ceea ce azi nu ne mai miră deloc…

Astăzi, asemenea servicii de inchiriere masini pe termen lung sunt la ordinea zilei, ca soluţie în special pentru companiile ce au analizat şi au găsit această soluţie ca fiind mult mai avantajoasă decât achiziţionarea vehiculelor. Se ştie că pentru orice afacere, gestionarea costurilor de transport reprezintă una dintre cele mai mari probleme în contabilitatea firmei. Putem reduce toate aceste cheltuieli la o simplă chirie şi să-i lăsăm pe alţii să-şi bată capul cu tot ce ţine de combustibili, cauciucuri, asigurări etc. Dai de lucru şi altuia şi îţi faci şi ţie viaţa mai simplă şi mai uşoară!

Pe de altă parte, cunoscătorii ştiu deja că un automobil nou nu este întotdeauna o afacere perfectă. De ce? Având în vedere că automobil îşi pierde un sfert din valoare încă de la primii kilometri parcurşi, iar după trei ani investiţia mai poate valora doar jumătate din valoarea iniţială, luând în calcul şi toate cheltuieli de întreţinere de pe parcurs, poate ar fi mai bine să reanalizăm un pic oferta de închiriere auto pe termen lung, ce vine cu multiple avantaje!

Inchiriere-auto-pe-termen-lung

Totul ţine de calcule, negocieri, preferinţe şi durată. Iată avantajele principale şi câteva sfaturi pentru închirierea pe termen lung: alegeţi orice tip de maşină doriţi (în funcţie de preferinţe şi buget, există în acest caz posibilitatea de a schimba maşina frecvent); obţineţi cele mai mici preţuri de închiriere (alegeţi durate cât mai lungi); alegeţi varianta all inclusive (veţi avea asigurate şi incluse în preţ: taxele şi impozitele auto, rovigneta şi asigurările CASCO şi RCA, asistenţa tehnică şi rutieră, mentenanţa şi reviziile anuale, anvelopele pentru vară şi iarnă, maşină de schimb în caz de avarie sau accident); verificaţi posibilitatea de a putea returna anticipat automobilul; verificaţi flexibilitatea companiei de a ajusta la nevoie contractul existent.

Aşadar, cam totul se poate reduce la două aspecte de ordin financiar, pe cât de simple pe atât de importante şi de avantajoase de partea celui ce închiriază maşina pe termen lung. Primul aspect constă în faptul că în acest caz, spre deosebire de leasingul financiar sau operaţional, nu se solicită în avans decât rata lunară de închiriere (unică şi fixă), iar al doilea aspect constă în faptul că, pe lângă finanţarea şi întreţinerea autovehiculului, compania de închiriere va prelua şi toate riscurile financiare aferente.Avantajele închirierilor auto pe termen lung publicat: 2016-04-04T18:50:06+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog