Amestecuri, tipuri şi produse din cauciuc

Industria cauciucului este o ramură importantă a economiei noastre. Ce aţi spune să facem astăzi o iniţiere în acest domeniu şi să descoperim cam ce tipuri de cauciuc sunt utilizate şi ce produse se pot realiza din cauciuc…

Amestecuri de cauciuc

În funcţie de grupa de produse ce urmează a fi realizate şi de caracteristicile pe care acestea trebuie să le aibă, în producţie sunt utilizate diferite amestecuri de cauciuc. Acestea sunt obţinute după reţete speciale şi au, după caz, proprietăţi mult îmbunătăţite pentru satisfacerea cerinţelor tehnice. Cauciucurile vor fi astfel mai rezistente la solicitările mecanice, la solicitările de abraziune, în contact cu produsele corozive, la temperaturile extreme, în mediile cu radiaţii ultraviolete, ozon, săruri, hidrocarburi etc.

Cauciuc

Tipuri de cauciuc

Cauciucurile produse pot fi aşadar utilizate în foarte multe domenii, proprietăţile acestora fiind adaptate în funcţie de necesităţi. Veţi auzi aşadar vorbindu-se despre mai multe tipuri de cauciuc pe care le vom enumera acum: cauciuc EPDM, cauciuc SBR, cauciuc NBR, cauciuc natural, cauciuc neopren, cauciuc siliconic, cauciuc VITON, cauciuc nitrilic, cauciuc butilic, cauciuc cloropren, cauciuc fluorurat, dar şi denumiri mai sugestive precum cauciuc rezistent la produse petroliere, cauciuc electroizolant, cauciuc alimentar etc.

Utilizarea cauciucului

Fiind atât de multe tipuri de cauciuc şi având după caz proprietăţi ce acoperă orice necesităţi, produsele din cauciuc se pot utiliza în aproape toate domeniile posibile: în metalurgie şi siderurgie, în combinate chimice şi exploatări miniere, în agricultură şi industria alimentară, în construcţii şi tâmplărie, în transporturi şi service auto, în şantiere navale, în săli de sport şi piste de stadioane, în farmacii… şi lista ar putea continua la infinit.

Produse din cauciuc

Dacă lista domeniilor vi se pare extrem de lungă, trebuie să ştiţi că lista produselor şi articolelor tehnice din cauciuc este realmente imensă. Vom încerca totuşi să enumerăm câteva tipuri de produse din cauciuc: anvelope de maşini; profile, chedere şi garnituri din cauciuc compact sau buretos; garnituri presate din cauciuc buretos; covoare şi plăci de cauciuc cu inserţie sau fără inserţie; benzi transportoare din cauciuc; furtune din cauciuc; diverse piese şi repere din cauciuc; ştergătoare de benzi din cauciuc; razuri pentru deszăpezire din cauciuc fără inserţie, sau din cauciuc cu inserţii textile sau metalice; diverse repere din cauciuc ripsat sau striat… şi am putea enumera în continuare extrem de multe alte produse ce pătrund în toate industriile posibile!

Odată făcută această iniţiere în industria cauciucului, vom reveni în articolele următoare cu informaţii detaliate despre tipurile de cauciuc şi produsele utilizate frecvent în diverse domenii.Amestecuri, tipuri şi produse din cauciuc publicat: 2016-08-10T19:09:05+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog