Acum este posibilă recondiţionarea totală a cărămizii

Metoda de curăţare a cărămizii prin sablare este destul de nouă, aceasta fiind preferată de către restauratori în special. Acest tip de curăţare al cărămizii este preferat în locul curăţării cu acizi sau cu alte soluţii de curăţare ce pot avea reacţii adverse şi pot duce la sfărâmarea cărămizii.

Pentru rezultate optime, şi pentru evitarea deteriorării suprafeţei pe care doriţi să o curăţaţi, este crucial să se apeleze la ajutor specializat pentru curăţarea cărămizii. De acest lucru se pot ocupa firme specializate în sablare de orice tip, aşadar apelaţi cu încredere la serviciile lor pentru curăţarea cărămizii.

Care sunt echipamentele folosite pentru curatarea caramizii ?
1. Compresor de aer portabil
2. Rezervor de sablare
3. Duză de sablare
4. Costum de protecţie pentru persoanele care efectuează curăţarea cărămizii.

În funcţie de materialul abraziv folosit pentru curăţare, viteza poate să scadă sau să crească. Totodată viteza de curăţare mai depinde şi de starea pe care o are suprafaţa care urmează să fie curăţată în acest mod. Tot viteza mai este influenţată şi de dimensiunea duzei cu care se sablează, de tipul duzei, de presiunea aerului şi de distanţa dintre duză şi suprafaţa de curăţat.

Materiale abrazive folosite pentru curăţare cărămidă

– granit sfărâmat
– cuarţ sfărâmat
– nisip.

Acest tip de curăţare poate fi aplicat tuturor tipurilor de cărămidă arsă, netedă ori texturată. Există şi tipuri de cărămidă care nu pot fi curăţate. Printre acestea se numără: cărămizile realizate manual şi cărămizile glazurate.

Curatare caramida

Pentru a fi totuşi sigur de reuşita operaţiunii, înainte de începerea curăţirii este nevoie de o aprobare şi din partea producătorului cărămizii respective. În acest fel veţi avea siguranţa că suprafaţa care urmează să fie curăţată nu va avea de suferit şi nu va fi deteriorată.

Cei de la Sablam-TOT ne-au descris puţin procesul şi condiţiile de lucru:
1. Înainte de a începe operaţiunea de curăţare este nevoie de protejarea tuturor suprafeţelor din apropierea punctului de lucru. Această protejare se poate face foarte uşor cu folie de plastic şi bandă adezivă rezistentă la apă. Ferestrele şi uşile trebuie protejate de asemenea.
2. În cazul în care se doreşte curăţarea cărămizii zidite recent, va trebui să aşteptaţi cel puţin şapte zile. După şapte zile aceasta este uscată şi poate fi în sfârşit curăţată.
3. Dacă pe suprafaţa cărămizii există particule mari de mortar, acestea trebuie îndepărtate cu unelte, manual. De regulă pentru a îndepărta petele şi particulele de mortar se utilizează perii, palete din lemn sau dălţi.



Acum este posibilă recondiţionarea totală a cărămizii publicat: 2015-11-19T08:40:41+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog