Vine momentul în stadiile fiecărei construcţii când odată ajuns la partea de încălzire a unei case sau unui apartament, cauţi pe internet inevitabil centrale termice ieftine şi tot ce ţine de conectică şi radiatoare. Scopul este obţinerea unui preţ total mai mic, atât în ceea ce priveşte centrala termică şi componentele instalaţiei, cât şi transportul şi montajul.
Achiziţionarea centralei termice se poate face cel mai simplu dintr-un magazin online specializat pe centrale termice ieftine precum centraleieftine.ro unde veţi găsi cele mai bune preţuri fiind vorba în primul rând de preţuri de importatori. Atunci când ai de unde alege dintre numeroase branduri de renume şi pe lângă ceea ce te interesează mai găseşti şi alte componente din multe alte tipuri de instalaţii, iar livrarea comenzilor se face în 24/48 ore oriunde în ţară, parcă simţi că te afli într-un loc potrivit achiziţiilor.
Cum totul începe de la centrala termică, astăzi ne vom concentra atenţia pe caracteristicile sale. Aşa cum ştiţi centrala termică modernă asigură atât încălzirea locuinţei cât şi apa caldă menajeră necesară într-o gospodărie. Studiul nostru trebuie să înceapă de la caracteristicile de bază necesare sau care se potrivesc după caz. Astfel, în funcţie de tipul de combustibil pot fi centrale pe gaz sau centrale pe combustibil solid, iar în funcţie de tipul de evacuare a gazelor centralele pot fi cu tiraj natural, cu tiraj forţat sau cu tiraj forţat în condensaţie. Atunci când vorbim de tiraj natural trebuie să înţelegem faptul că aerul necesar arderii este preluat direct din încăperea în care se află centrala, încăperea trebuie să fie mare şi să aibă deschidere permanentă la exterior, iar evacuarea gazelor se face prin coşul de fum. În cazul tirajului forţat mărimea încăperii nu contează, aerul este adus de afară iar gazele eliminate în exterior printr-un kit tubular dublu, acest tip de centrală pretându-se cel mai bine în cazul apartamentelor. Centralele cu tiraj forţat în condensaţie au în plus recuperatorul de căldură montat pe evacuare şi obţin un randament foarte mare. Astfel odată ştiut combustibilul disponibil, puteţi alege tipul de centrală, iar în cazul celor pe gaze, în funcţie de mărimea încăperii, de spaţiu şi aerisire puteţi alege tipul de tiraj. În general cele mai ieftine centrale sunt cele cu tiraj natural iar preţul urcă odată cu randamentul, centralele în condensaţie fiind ceva mai scumpe. În cazul tipului de preparare a apei calde menajere (acm) puteţi opta pentru încălzirea acesteia în regim instantaneu sau cu boiler de acumulare. O categorie aparte de centrale sunt centralele electrice, în acest caz nu sunt necesare aerul de combustie şi coşul de fum, confortul în funcţionare este ridicat şi mai ales nu necesită întreţinere.
Odată ce aţi stabilt tipul de centrală dorit cereţi şi sfatul specialiştilor şi aveţi în vedere următoarele aspecte după caz: puterea termică a centralei, randamentul, suprafaţa aproximativă de încălzire, volumul boilerului, consumul de combustibil, consumul electric, protecţia la îngheţ şi la supraîncălzire, silenţiozitatea în funcţionare, includerea kitului de evacuare în preţ, garanţia, etc. Nu uitaţi că la unele centrale punerea în funcţiune (PIF) este gratuită.
În concluzie, căutarea de centrale termice ieftine nu trebuie să însemne centrale slabe, neperformante, oricare şi oricum, ci în primul rând preţuri de importator şi mai ales alegerea celei mai eficiente şi optime variante adaptabile imobilului dumneavoastră.