7 dintre cele mai frumoase clădiri de birouri din lume

Clădirile de birouri sunt locurile unde ne petrecem poate cel mai îndelungat timp din viaţă. Uneori acestea tind să fie extrem de reci şi chiar deranjante estetic. Nu trebuie să fie întotdeauna aşa. Există anumite clădiri care îţi încântă privirea, chiar dacă le zăreşti doar din exterior. Ei bine, astfel de clădiri necesită o muncă extrem de mare în ceea ce priveşte întreţinerea, tocmai de aceea curăţenia în birouri este mai tot timpul făcută de către firme de curatenie.

Aşadar, o clădire de birouri nu trebuie doar să arate bine, ci trebuie să se şi menţină bine. Lăsând la o parte subiectul curăţeniei în birouri, haideţi să trecem la unele dintre cele mai frumoase şi spectaculoase cladiri de birouri din lume:

Pull & Bear (Naron, Spania)

Sediul central Pull & Bear, Naron, Spania: nu este frumos doar din exterior, clădirea are patru curţi, o scară deschisă şi lifturi cu geamuri.

Pull & Bear (Naron, Spania)

Ernst & Young (Sydney, Australia)

Sediul EY, Sydney, Australia: acest sediu este o clădire care reinterpretează şi onorează unicitatea şi istoria acestui loc. Este situată la marginea Tank-Stream din Sydney (prima sursa de apă a coloniei New South Wales).

Ernst & Young (Sydney, Australia)

S.Y. Construction (Taichung, Taiwan)

Sediul central S.Y. Construction, Taichung, Taiwan: conceptul de proiectare al acestui imobil se bazează pe situaţie. Atunci când fiecare formă şi material este minimizată la esenţă, mediul natural se îmbină cu spaţiul şi curtea interioară.

S.Y. Construction (Taichung, Taiwan)

KSM Architecture (Chennai, India)

Studioul de arhitectură şi design KSM, Chennai, India: designerii şi inginerii KSM Architecture au decis să proiecteze şi să construiască acest studio pentru ei înşişi. Principiile pe care s-au bazat când au început să proiecteze această clădire au fost cele legate de o arhitectură ecologică şi sensibilă la climă.

KSM Architecture (Chennai, India)

Lai Yard (Nanjing, China)

Lai Yard, Nanjing, China: situată în partea de sud a oraşului, casa istorică simplă este introvertită, extrem de diferită faţă de numele său plin de viaţă. Acest proiect ilustrează filozofia şi înţelegerea arhitectului în ceea ce priveşte teoria opoziţiei dualiste.

Lai Yard (Nanjing, China)

Co-Op Kyosai Plaza (Tokyo, Japonia)

Co-Op Kyosai Plaza, Tokyo, Japonia: Cutremurul care a zguduit Japonia pe 11 martie 2011, a făcut ca multe clădiri din Tokyo, inclusiv aceasta, să fie distruse. În plus, raţionalizarea centralei electrice a forţat birourile să reducă iluminatul şi aerul condiţionat.

Co-Op Kyosai Plaza (Tokyo, Japonia)

Co-op Kyosai Plaza integrează cele mai recente sisteme de construcţie ecologică, valorificand la maximum lecţiile învăţate după cutremur.

GLF (Miami, SUA)

Sediul central GLF, Miami, Statele Unite ale Americii: transparenţa şi simplitatea au fost elementele cheie pentru acest complex de birouri, situat în apropierea râului Miami.

GLF (Miami, SUA)

Conceptul a fost acela de a crea un mediu de birou de lux, cu plăci mari de pardoseală, care să ofere utilizatorului flexibilitate şi să evoce sentimentul de spaţiu deschis. În mod clar, distinct de structurile vecine, clădirea serveşte ca o inspiraţie arhitecturala în zonă.7 dintre cele mai frumoase clădiri de birouri din lume publicat: 2018-07-01T12:07:22+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:33+03:00 by România Blog