6 motive pentru a vă monta o cameră video auto

Camerele video pentru automobil sunt foarte utilizate în toată lumea şi de ceva vreme observăm ca şi în România au devenit populare. Tot mai mulţi şoferi îşi dotează maşina cu asemenea gadgeturi auto, fiecare având de regulă la început un singur motiv principal, însă descoperă pe parcurs şi alte utilizări posibile ale acestora. Haideţi să trecem în revistă câteva dintre multiplele motive pentru care merită realmente să îţi montezi o cameră video pe automobilul personal sau pe automobilele firmei.

1. Securitate şi dovezi în trafic

În primul rând montarea unei camere video auto vă va asigura o securitate sporită în trafic. În cazul întâmplării oricărui eveniment nefericit va exista un martor ocular electronic la care veţi putea apela în timp util pentru obţinerea de dovezi. Lămurirea fără dubii a neclarităţilor va evita din timp altercaţiile la care s-ar ajunge în lipsa acestora, iar în caz de accident cu pagube majore dovezile vor fi iarăşi mai mult decât utile.

2. Securitate şi dovezi în staţionare

După deplasări protecţia va continua chiar şi în staţionarea îndelungată în parcare. Automobilele care au o asemenea camera video montată discret pot surprinde persoanele rău intenţionate din apropierea automobilului şi ajuta în final la identificarea acestora. Imaginaţi-vă dacă toate automobilele din parcări ar avea asemenea camere montate ar fi practic imposibilă operarea infractorilor pentru că oricum ar face tot ar fi prinşi în anumite cadre de film.

3. Monitorizarea şoferilor angajaţi

O cameră video auto este tot ce trebuie pentru a avea garanţia că şoferul angajat nu ascunde nimic legat de cursele efectuate. Oricând se vor putea analiza traseul, durata şi evenimentele din trafic, faptul în sine ducând garantat la creşterea disciplinei şoferului angajat şi la eliminarea oricăror suspiciuni din partea angajatorului.

Camere-video-auto-2

4. Raportarea celor vinovaţi în trafic

Încet încet românii sunt tot mai nemulţumiţi de cei ce le periclitează viaţa în trafic şi încep să-i denunţe pe cei iresponsabili, pentru că prin faptele lor aceştia pun în pericol viaţa tuturor participanţilor la trafic. O cameră video ce a surprins asemenea fapte este mai mult decât suficientă pentru a lansa în urmărire subiectul respectiv. Câteodată poate fi utilă şi pentru demascarea oamenilor legii care nu-şi fac treaba corespunzător.

5. Înregistrarea Road Trip-urilor

Utilitatea camerelor auto pentru automobil continuă în zona Road Trip-urilor, respectiv a călătoriilor efectuate pe drumuri lungi şi pitoreşti. Peisajele superbe pot fi imortalizate acum fără nici cel mai mic efort, iar momentele de neuitat alături de cei dragi pot fi intercalate foarte uşor prin detaşarea camerei video şi utilizarea sa ca aparat portabil.

6. Captarea instantaneelor absolut unice

Nu în ultimul rând, o asemenea cameră cu filmare continuă poate imortaliza instantanee absolut unice, în momente în care unii nici măcar nu au observat evenimentul, alţii l-au observat dar erau complet nepregătiţi pentru filmare, iar alţii au dorit şi s-au străduit dar nu au apucat efectiv să o facă. Ce veţi face cu acele instantanee unice, cui veţi da valoroasele filmări şi cum le veţi valorifica, rămâne doar la aprecierea dumneavoastră…


6 motive pentru a vă monta o cameră video auto publicat: 2015-10-20T19:10:21+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog