6 curiozități pe care nu le știai despre albirea dentară

Cât de bine te simți atunci când zâmbești?

Cu siguranță mai puternic/ă și mai plin/ă de energie atunci când dinții tăi sunt de un alb strălucitor, atunci când știi că poți schimba starea de bine a celorlalți doar cu un zâmbet.

Totuși, cu trecerea timpului, dantura ta poate suferi schimbări vizibile la nivelul culorii și chiar a formei. În acest caz, albirea dentara este soluția care te poate ajuta să îți recapeți încrederea în forțele proprii. Dacă ai încercat metode alternative de albire și nu a funcționat nimic, este timpul să faci o programare la cabinetul unui stomatolog bun.

O astfel de alegere trebuie tratată cu seriozitate, iar fiecare avantaj și dezavantaj măsurat cu grijă. Ia în considerare următoarele aspecte:

1. Este singura metodă prin care poți obține rezultate adevărate și rapide.

2. Asigură-te că nu ești alergic/ă la substanța folosită pentru albire. Dacă ai carii sau crăpături în dinți, te poți alege cu o infecție din cauza gelului de albire. În cazul în care ai mai apelat la alte lucrări dentare, este recomandat să le schimbi.

3. Culoarea dinților tăi nu are o distribuție egală. Este foarte posibil ca albul să nu fie nici el uniform.

4. Sensibilitatea dentară poate apărea, însă medicul stomatolog se va asigura că nu va fi nimic ieșit din comun. Totuși, dacă dinții tăi sunt, prin natura lor, sensibili, efectele vor fi altele. De cele mai multe ori, intervenția din cabinet continuă și acasă. Dinții tăi nu vor rămâne veșnic albi. Timpul de păstrare a culorii este influențat de felul în care îi îngrijești.

5. Dacă rezultatul nu va fi cel așteptat de tine, nu trebuie să fii dezamăgit/ă. Este foarte posibil ca dinții tăi să se împotrivească pentru că prezintă diverse afecțiuni. Motivele care apar sunt cauza traumelor (fisurilor puternice) pe care le-au suferit, petelor profunde sau diverselor medicamente. Petele din interiorul dinților sunt cele mai greu de îndepărtat. Totuși, medicul stomatolog poate veni cu alternative suplimentare pentru a oferi rezultatul dorit.

6. Costurile implicate nu sunt deloc scăzute.

Albirea dentară

Indiferent de alegerea pe care o faci, înainte ia în considerare părerea unui specialist. Este cel mai în măsură să te ajute pentru că există mulți factori implicați într-un astfel de procedeu. De exemplu, dr. Alexandra Mircea, medic stomatolog la clinica stomatologica Barbu Vacarescu întărește abordarea profesională și responsabilă cu privire la albirea dentară: “Am fost întotdeauna pro albirii dentare, pentru că am văzut câtă încredere în sine poate oferi un zâmbet strălucitor. Recomand însă albirea dentară realizată sub supravegherea unui medic dentist, pentru a fi sigur că se respectă protocolul corect. Eventuală sensibilitate ce poate apărea se tratează imediat iar rezultatele sunt spectaculoase”.

Așadar, cu grijă și cu încredere în medicul tău stomatolog, vei putea avea zâmbetul pe care ți-l dorești. Tratamente și soluții există, e important să afli dacă sunt potrivite stadiului în care se află dantura ta.6 curiozități pe care nu le știai despre albirea dentară publicat: 2020-11-25T13:06:37+03:00, actualizat: 2020-11-25T13:06:37+03:00 by România Blog