5 sfaturi pentru un dormitor în tendințe

Dormitorul e primul loc la care te poartă gândul imediat ce apare starea de oboseală. După o zi productivă, dar încărcată, ai nevoie de relaxare. Ce altceva te poate liniști mai mult decât un somn lin în camera ta preferată?

Dar ce faci atunci când încăperea nu mai corespunde preferințelor tale? De la experiență la experiență, gusturile se schimbă. Astfel, apare o dorință puternică de a face o modificare.

Locul în care dormi este unul dintre cele mai importante spații din casă. Așadar, este necesar să îi oferi o atenție sporită. Întrucât poate influența starea ta generală, este esențial să faci alegerile potrivite când vine vorba de amenajarea dormitorului.

 Tocmai de aceea, The Famous Design vine cu câteva sfaturi menite să te ajute:

1. Fă alegerile în funcție de poziționarea încăperii

Dacă există ferestre orientate spre sud sau sud-est, alege să folosești culori reci. Pe de altă parte, nuanțele calde sunt potrivite atunci când camera este orientată spre partea de nord ori nord-vest. Culorile amplifică senzația oferită de temperatură. Astfel, dacă selecția este corectă, atmosfera va fi numai bună.

2. Patul trebuie să corespundă spațiului

Atunci când ai de-a face cu o suprafață mică, există anumite indicații de care trebuie să ții cont. Pentru a oferi o iluzie de spațiu mai mare, alege un pat cu tăblie mică. De asemenea, este recomandat să alegi un pat cu picioare. Cu atât mai mult, dimensiunea este și ea fundamentală. Un pat prea mare poate oferi iluzia unei camere mai mici. Optează pentru un pat tapițat, te ajută să eviți loviturile dacă trecerile pe lângă el sunt prea înguste.

Design interior - Amenajarea dormitorului

3. Paleta de culori este un element de bază

Un truc important în sfera de amenajari interioare este alegerea corectă a gamei cromatice. Întrucât dormitorul invită la relaxare, este necesar ca tonurile să fie conforme. Astfel, culorile pale și neutre reprezintă opțiunea potrivită. Oferă senzația de liniștire și eliberare.

4. Păstrează ordinea vizuală

Folosește piese simple, dar de efect. Nu încărca spațiul în mod inutil. Aglomerația și agitația vizuală sunt două elemente care te vor obosi și mai mult. Spre exemplu, nu îngrămădi patul cu prea multe perne. Alege doar obiectele pe care le și utilizezi.

5. Fii jucăuș și creativ cu piesele de mobilier

Nu te axa pe un singur set, deoarece poate oferi o nuanță plictisitoare încăperii. Îndrăznește să alegi elemente unice și cât mai diverse, uneori chiar să le mixezi. De exemplu: folosește 2 noptiere cu design diferit sau în locul noptierelor alege măsuțe auxiliare de cafea sau tabureți cu un design original.

Acum știi care sunt pașii pe care să îi ai în vedere atunci când amenajezi camera ta preferată. Distrează-te și pune-ți amprenta în noul design al dormitorului tău!5 sfaturi pentru un dormitor în tendințe publicat: 2021-06-02T19:41:19+03:00, actualizat: 2021-06-02T19:42:32+03:00 by România Blog