Românii sunt deştepţi

Să schimbăm imaginea României !

De curând a fost lansată o campanie de îmbunătăţire a imaginii României. Idea a pornit în urma analizei rezultatelor la căutările pe Google. Astfel căutând „romanii sunt” rezultatele returnate drept sugestii de căutare sunt deloc mulţumitoare… Aceleaşi rezultate apar în limbile respective şi la căutările: „romanians are„, „les roumains sont„…

Românii sunt deştepţi !

Cred că avem datoria să atragem atenţia asupra faptului ca NU TOŢI ROMÂNII SUNT aşa cum rezultă din căutări … iar dacă avem probabil un 0.x% mai mulţi infractori decât alte ţări, acest lucru nu trebuie atribuit întregii naţiuni de către nimeni ! Nu am putut rămâne indiferent la ce se întamplă şi protestez şi eu prin acest articol.

Prin această acţiune a bloggerilor vom încerca sa transmitem un mesaj către Google:
romanii sunt destepti, romanii sunt creativi, romanii sunt talentati, romanii sunt senzationali, romanii sunt inovatori, romanii sunt muncitori, romanii sunt frumosi, romanii sunt ospitalieri, romanii sunt toleranti, romanii sunt generosi, romanii sunt oameni buni, les roumains sont intelligents, romanians are smart, Români celebri

De curand a avut loc un Miting de protest faţă de denigrarea românilor din diaspora.

„Suntem un grup de prieteni, de români indignaţi de insultele şi atitudinea xenofobă afişate în ultima perioadă de opinia publică internaţională, şi cel mai recent, de francezi. … protestăm faţă de discriminarea pe motive etnice, insultele la adresa unui intreg popor, abuzurile fata de studenţi, medici, sportivi sau simpli turişti români în Franţa. Dorim să comunicam limpede că nu vom ramâne ţinta tăcută şi facilă a diverselor campanii politice menite să distragă atenţia opiniei publice internaţionale de la adevăratele probleme cu care Europa se confruntă, prin identificarea inamicului comun: Românul”, sustine iniţiatoarea protestului, Diana Olar, reprezentant al Asociaţiei SHAREYES, citată de aceeaşi sursă.

Nu credeţi că e timpul să mai şi reacţionăm ?

A devenit revoltătoare această identificare persistentă a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei şi se cuvine să condamnăm aceste derive de limbaj, înainte ca ele să se transforme într-o ostilitate la adresa comunităţii româneşti din Franţa.

Considerăm că astfel de manifestări nu fac decât să susţină şi să dezvolte o atitudine ostilă la adresa românilor, prin propagarea către publicul larg a unor stereotipuri negative care se răsfrâng asupra unei întregi naţiuni”

Teodor Baconschi – MAE


Românii sunt deştepţi publicat: 2011-12-22T08:47:03+00:00, actualizat: 2017-01-03T09:08:53+00:00 by România Blog